Απόψεις


Εξ (Εξαποδώ) FILES (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Μυστήρια και ανεξήγητα φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες (και νύχτες) στην Ελλάδα, με μια συχνότητα που αποκλείει το ενδεχόμενο της σύμπτωσης, ενώ ταυτοχρόνως παραπέμπει σε οιωνούς που πιθανόν να προαναγγέλλουν τη Συντέλεια.

Η στροφή 360 μοιρών αλλάζει κάτι; (Του Σπύρου Θ. Αντωνίου)

Άραγε γιατί (;) κάθε φορά που κάποιος από το εξωτερικό κάνει δηλώσεις και προτείνει μέτρα για λογαριασμό μας, σύσσωμη η Ελληνική Πολιτεία τόσο μέσω υπουργών ή βουλευτών όσο και μέσω άλλων εκπροσώπων της (τραπεζιτών, διοικητών, υπευθύνων των φορέων όπως το ΕΒΕΑ και των Επιμελητηρίων ή καθηγητών, κ.ά) σπεύδει άλλοτε να διαψεύσει και άλλοτε να επικυρώσει αυτές ή τις επόμενες…

 Χρόνος, αγαθόν… (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Ο Τσίπρας δεν έχει αντιπολίτευση. Εφαρμόζει ο ίδιος μια τέτοια δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική, ώστε η Ν.Δ. να μην μπορεί να ευαγγελισθεί (στα αφεντικά) μια ακόμα δεξιότερη, μια ακόμα πιο νεοφιλελεύθερη.

Σκυλάδικα χωρίς αναισθητικό (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Σε τέτοιου επιπέδου πολιτικές βυθίζεται η Ελλάδα. Σε ένα σκυλάδικο που πουλάει λιμάνια και διεκδικεί Ελγίνεια (παρντόν, μάρμαρα), που αναζητά επενδυτές και του σκάει ο μακιγιέρ του Μακρόν (26.000 ευρώ το βάψιμο – επενδυταράς ο τύπος) – σε ένα σκυλάδικο που ουρλιάζει τις νύχτες άναρθρο, έντρομο, απελπισμένο.

Νόμος αρχαιότατος Ιωνικός (από Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

Στην κλασσική Ελλάδα υπήρχε, στις Ιωνικές πόλεις, νόμος πατροπαράδοτος, εθιμικός, ο οποίος επέτασσε ότι: αν μια πόλις δυσπραγεί, απαγορεύεται οι πλούσιοι πολίτες της να κυκλοφορούν στους δρόμους της πλουμιστοί, ώστε η πολυτελής ένδυση των ολίγων να μην περιπαίζει τη φτώχεια των πολλών. Να μην τους υπομιμνήσκει οικεία κακά.

«ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟΥΣΑ...;» (του Γιάννη Παπαδάτου - Δικηγόρου)

Η Ηλιούπολη είναι γεγονός ότι περνάει τη δυσκολότερη φάση στην ιστορία της. Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν παράγει πολιτική, όχι μόνο δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, παρά μόνο άκρως επιφανειακά, αλλά τελευταία άγεται και φέρεται από τις ορέξεις και τις απόψεις παραγόντων και παραγοντίσκων ακόμα και από απόψεις ιερωμένων της πόλης.

(ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ)  Ποιους εξυπηρετεί η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού;

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) προστασίας του Υμηττού, λόγω της μη εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), βρίσκεται μεν στα πλαίσια της ισχύουσας νομιμότητας, δημιουργεί ωστόσο νέους σοβαρούς κινδύνους για το οικοσύστημα του βουνού και το δημόσιο συμφέρον.

Oι μπούληδες (bullies) στη ζωή μας (της Μαρίας Dawkinson)

Η καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη μπούληδες (bullies) και εμείς που δεν είμαστε αυτοί, πρέπει να επιβιώνουμε ανάμεσά τους, με όπλο την ψυχική δύναμη και τη νομιμότητα, ως πραγματικοί αντιστασιακοί...

Άνοδος του συντηρητισμού: Πολιτικές ιδεολογίες στην Ελλάδα μετά το Μνημόνιο (του Γιάννη Μαυρή)

«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει (...) να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ενίσχυση των δυνατοτήτων και την αποπολιτικοποίηση της Ελληνικής Διοίκησης» («3ο Μνημόνιο», Ν.4334/16 Ιουλίου 2015, ΦΕΚ Α'80).

Οι χαώδεις διαφορές του Έλληνα με τον Ελληνοέλληνα, (Δ Λιαντίνης)

Από το βιβλίο του Λιαντίνη: "ΓΚΕΜΜΑ" - Όλα καλά και περίκαλα τά 'χουμε με την πατρίδα. Με το έθνος, την ιστορία μας, και τους «αρχαίους ημών πρόγονοι». Μόνο που ξεχάσαμε ένα. Πως εμείς οι νέοι με τους αρχαίους έλληνες έχουμε τόσα κοινά, όσα ο χασαποσφαγέας με τις κορδέλες, και η μοδίστρα με τα κριάρια. Κι από την άλλη φουσκώνουμε και κορδώνουμε, και ταρτουφίζουμε για «τσι γενναίοι προγονοί» σαν τι;

''Ενα παιδί που δεν το αποδέχτηκαν, τρέχει μια ζωή μέχρι να φτάσει κάπου.'' - Γιάννης Ξηντάρας - Ψυχολόγος – Οικογενειακός Σύμβουλος

Τελικά δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι οι γονείς θέλουν να δημιουργήσουν ένα παιδί ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟ, αλλά αντί αυτού, καταφέρνουν να το κάνουν πιο φοβισμένο.

Φόροι, φόροι, φόροι...

Η ζοφερή οικονομική πραγματικότητα του 2016 επαληθεύτηκε, και από την κατάρρευση στα δηλωθέντα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και ενοίκια αλλά και από την νέα εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 97,3 δισεκ. ευρώ !

Με μέσο τη φτωχοποίηση (Ζωή Χασιούρα - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)

Η οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2010, με την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι μια σκληρή πραγματικότητα.