Υγεία


Καταργούν τον ΕΟΠΥΥ με ένα Προεδρικό Διάταγμα! Ριζικές αλλαγές

Οι διοικητικές και οικονομικές αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ μεταφέρονται σε ειδική διεύθυνση του υπουργείου Υγείας! - Όλες τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο εκάστοτε υπουργός Υγείας -

Συνελήφθησαν εννέα (9) γυναίκες, που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε Νοσοκομεία της Αττικής

εννέα (9) γυναίκες, εκ των οποίων δύο ημεδαπές, τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας και δύο Αλβανίας, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

ΠΟΣΚΕ: Ανάκληση οδηγίας του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις

Σε συνέχεια των επιστολών μας από 26/6/2017 (πατήστε εδώ) και 19/8/2017 (πατήστε εδώ) ΖΗΤΟΥΜΕ άμεσα την ανάκληση της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ στις 23/6/2017 και στις 22/8/2017 που αφορά τις ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων του οργανισμού.

ΕΦΕΤ - Προσοχή! Ανακαλείται παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, τόσο από την εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” όσο και μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση παιδικού επιδόρπιου γιαουρτιού...

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για το μη εγκεκριμένο προϊόν «HAPPY MAN capsules»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι το προϊόν «HAPPY MAN capsules» που διακινείται μέσω διαδικτύου και προωθείται ως φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και την αύξηση της ανδρικής γονιμότητας, δεν διαθέτει την έγκρισή του.

Τα παιδιά κληρονομούν από τους πατέρες τετραπλάσιες νέες μεταλλάξεις

Τα παιδιά που προέρχονται από μεγαλύτερης ηλικίας πατέρες, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κληρονομήσουν τέτοιες μεταλλάξεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, σχιζοφρένεια κ.α.

Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ: Είμαστε σε φάση επιδημικής έξαρσης ιλαράς

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής του τομέα Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ - ΜΠΕ εξήγησε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν.