Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 συνέρχονται σε κοινή συνεδρίαση τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης και Αλίμου για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για την απόφαση του Εφετείου να κατακυρώσει στο Δημόσιο τα οικόπεδα που διεκδικούσαν οι Νασταίοι!


Το θέμα περιγράφεται στη σχετική κοινή πρόσκληση των τριών Προέδρων των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων ως:
«Εξελίξεις σχετικά με τη Δημόσια Περιουσία»


Ο «Μεγάλος Απών» και ταυτόχρονα Μεγάλος Παρών, στην συνεδρίαση αυτή θα είναι ο Δημήτρης Κιντής. Βέβαια πολλά θα ακουστούν για τον Δημήτρη Κιντή.

Αυτή όμως η Κοινή Συνεδρίαση των τριών Δημοτικών Συμβουλίων θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί ως ιδιαίτερη συνεδρίαση , όπως και είναι, και να της αποδοθεί και η σχετική μοναδικότητα που της αξίζει!


Τόσο η ώρα που ορίσθηκε η κοινή συνεδρίαση 15:30 το μεσημέρι όσο και η εν συνεχεία σύγκλιση τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης κινδυνεύει να υποβαθμίσει την σημασία που έπρεπε να αποδοθεί στη σημαντική αυτή συνεδρίαση.


Μια Νίκη που είναι κατάληξη ενός Αγώνα διαρκείας που άρχισε το 1978 με τον Δημήτρη Κιντή και χάρις στην ανάδειξη της υπερπαραταξιακής πολιτικής που χαράχθηκε τότε και τηρήθηκε από τότε, έχομε σήμερα αυτή τη δικαίωση.


Βεβαίως και θα ακολουθήσουν και άλλου είδους εκδηλώσεις. Όμως, αυτή η Πρώτη εκδήλωση αξίζει τη δική της ξεχωριστή αντιμετώπιση πριν ή παρεισφρήσουν άλλου είδους αναγκαίες και θεμιτές ενέργειες !


Η Κοινή Συνεδρίαση των τριών Δημοτικών Συμβουλίων στην οποία θα ανακοινωθεί η θετική κατάληξη των αγώνων για την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας θα ήταν ορθότερο:


- Να είναι αποκλειστικό θέμα Ημερήσιας διάταξης του Διαδημοτικού Δημοτικού Συμβουλίου.


- Ο χώρος σύγκλισης αυτής της έτσι και αλλιώς μη θεσμικής διαδικασίας θα αποκτούσε μια ιδιαίτερη συμβολική αξία εάν γινότανε στο Άλσος Κιντή κοντά στο άγαλμα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ !


Μια τέτοια κίνηση, των τριών Δημοτικών Συμβουλίων, δεν θα ήταν μια συμβολική κίνηση προς τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ , την οποία άλλωστε ο ίδιος ο Δημήτρης Κιντής δεν έχει ανάγκη.

Μια τέτοια κίνηση την έχει ανάγκη ο ίδιος ο Λαός των τριών Δήμων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Σύνολό της για να εκτιμήσει τη σημασία των σωστά και ενωτικά οργανωμένων διεκδικήσεων.


Χρόνος να αλλάξει η οργάνωση της εξαγγελθείσης διαδικασίας υπάρχει.

Αρκεί να αναβληθεί η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης. Το άλλο σκέλος, της Κοινής Συνεδρίασης, που έτσι η αλλιώς δεν είναι θεσμική διαδικασία και δεν μπαίνουν «νομικοί περιορισμοί» εύκολα και μεταφέρεται και οργανώνεται!


Με τη κίνησή σας, να αλλάξετε το χώρο της κοινής συνεδρίασης κ.κ. Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 θα γράψετε τη δική σας συμμετοχή στον αγώνα για τη Δημόσια περιουσία που τώρα πρέπει να συνεχιστεί για να αποδοθούν στους Δήμους όπου και ανήκουν!

 

"Δήμαρχε Δημήτρη Κιντή,
Σήμερα, μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους σου, σου υπόσχομαι πως την Απόφαση της παραχώρησης όλων των δημοσίων κτημάτων στο Δήμο της Ηλιούπολης, που ελπίζω πως σύντομα να έχουμε, θα την καταθέσουμε σαν στέφανο τιμής στην προτομή σου."
είχε πει ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου στα  αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κιντή στις 22.12.2009 στο Άλσος "Δημήτρης Κιντής"... 


Από τη Σύνταξη του Ηλιούπολη για Όλους

27.3.2016
 

Προβλήθηκε 2373 φορές