Ενδιαφέρον γενικά το θέμα της εκδήλωσης, που “υπαινίσσεται” αναπτυξιακή κινητικότητα στην τοπική αγορά και “γεννά” ελπίδες για απασχόληση σε ανέργους και επενδυτικές ευκαιρίες σε νέους αυτοαπασχολούμενους.

 

(του συνεργάτη μας Λάμπρου Καρφή)   

Έτσι μάλλον εξηγείται η πίεση, που ασκήθηκε για την πραγματοποίηση της, έστω και οριακά εκτός των πλαισίων των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης.

Ο τρόπος οργάνωσης, οι καλεσμένοι, οι “ακάλεστοι” (;) παρευρεθέντες, αλλά και η όλη εξέλιξη της εκδήλωσης, δημιούργησαν ποικίλες σκέψεις σε όσους παρακολουθούν τις πολιτικές ζυμώσεις στην τοπική κοινωνία.

Απορίες εκφράστηκαν από μέλη και στελέχη της κίνησης, για την «ηχηρή» παρουσία ομάδας στελεχών της διοίκησης του Δήμου, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, που χαρακτηρίζεται από σφοδρές επικοινωνιακές τριβές μεταξύ διοίκησης και σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Αρκετούς ξένισε ο χαιρετισμός-εισήγηση του “αντιδημάρχου οικονομικών-κοινωνικής αλληλεγγύης & αναπληρωτή δημάρχου” κ. Χατζηδάκη, που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, έχοντας προηγηθεί ακόμη και από τον “οικοδεσπότη” κ. Κοκοτίνη, προκαλώντας σχόλια των κυρίων Αναγνώστου και Πανταζόπουλου, που τελικά μάλλον δυσαρεστημένοι, αποχώρησαν.

Πριν λίγες ώρες άλλωστε είχαν συνυπογράψει κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου, (ΕΔΩ: το link) για των αυταρχισμό που επιδεικνύεται συστηματικά στα δημοτικά συμβούλια και υποχρεώθηκαν να καθίσουν μαζί με τους εκπροσώπους Του και να ακούσουν τα σχέδια Του.

Ο κ. Χατζηδάκης, εξήρε την άψογη, στο παρελθόν, συνεργασία του για τα 5άμηνα, με τις ομιλήτριες, υπενθυμίζοντας έμμεσα την «συνέχεια» της διοίκησης, στο παρελθόν αλλά και στο …μέλλον, δήλωσε την επιθυμία του δήμου να αξιοποιήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για σταθερές θέσεις εργασίας, εξήγγειλε την λειτουργία των «ΚΕΠ των φτωχών», για τις ευάλωτες ομάδες και εισέπραξε στο τέλος χλιαρό χειροκρότημα, από τους μουδιασμένους συμμετέχοντες.

Ο κ. Κοκοτίνης με την διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει, ανέπτυξε την κυβερνητική πολιτική, (χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σ’ αυτήν), για την σημασία των ΕΣΠΑ στους Δήμους σαν επενδυτικό εργαλείο, για το ποσόν των 6,75 δις, που θα διατεθούν από το 2014(;) έως το 2020, στις 13 περιφέρειες και από εκεί στους Δήμους για διάφορα έργα.

Σημείωσε ότι η επιλεξιμότητα ΕΣΠΑ για έργα που αφορούν τον Δήμο μας, δηλαδή ενέργεια, κοινωνική οικονομία, επαγγελματική κατάρτιση, παιδικούς σταθμούς, στήριξη ΙΕΚ (!)- ΕΠΑΛ, αντιπλημμυρικά (σ.σ.: ένα από αυτά είναι και το γνωστό, που μεταφέρει τα βρόχινα της λεκάνης Τραχώνων στο ρέμα Πικροδάφνης), πρόληψη πυρκαγιών, απόβλητα, ποδηλατόδρομους, κλπ επιβάλλει την συμμετοχή των δημοτών και την παράταξης του στην διαμόρφωση 5ετούς πλάνου απορρόφησης κονδυλίων, μιας και Δήμος μας έχει την διαχειριστική επάρκεια και την διοικητική ικανότητα γι αυτό.

Αναφέρθηκε τέλος επιγραμματικά, στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία, που “αναμορφώνει θετικά το πλαίσιο των ΚΟΙΝΣΕΠ, που θεσμοθετούνται για να ενισχυθεί η απασχόληση και όχι το κέρδος”.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των δύο ομιλητριών, τεχνοκρατικές αλλά μάλλον “αδύναμες” πολιτικά, που προκάλεσαν δημιουργικές ερωτήσεις, λεπτομερείς τεχνικές απαντήσεις, αλλά και την παρέμβαση νεαρού συμπολίτη, υπουργικού επιστημονικού συνεργάτη, που με την ιδιότητα του ακροατή, προσπάθησε με τις ερωτήσεις του, να αναδειχθεί η αξία της κυβερνητικής πολιτικής.

Ενδιαφέρον αλλά και ένταση δημιούργησε “ερώτηση άποψης”, του γνωστού αιρετικού συνοδοιπόρου της παράταξης, που προκάλεσε παρέμβαση του επικεφαλής με περίεργη νευρικότητα, ως μη όφειλε.

Η συζήτησε συνεχίστηκε με ερωταπαντήσεις αλλά και παρατηρήσεις για έλλειψη συγκεκριμένων παραδειγμάτων εφαρμογής , που θα βοηθούσαν τους ενδιαφερόμενους να κρίνουν και να αποφασίσουν αν και πως θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις διατάξεις του νόμου.
Στις συζητήσεις, που ακολούθησαν μετά το τέλος της εκδήλωσης, εκφράστηκαν απορίες, συμπεράσματα και διάφορες θεωρίες, συνομωσίας και μη.

• Τι ήταν αυτό, που ανάγκασε την αποχώρηση των επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης ; Θα μάθουμε άραγε κάτι ; Θα μιλήσει κανείς για το επίμαχο θέμα ;
• Ήταν αρκετή, η έντονη παρουσία των στελεχών της διοίκησης, ώστε να διαλυθεί άδοξα ή «ανίερη» συμμαχία ;
• Ήταν προμήνυμα μελλοντικής συνεργασίας λόγω της σύμπτωσης στόχων Δήμου-
Κυβέρνησης, στην απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ, που εξ ανάγκης θα φέρει πιο κοντά τις
παρατάξεις διοίκησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ;
• Πως θα αντιδράσουν στην περίπτωση αυτή, τα μέλη και στελέχη της δημοτικής κίνησης του κ. Κοκοτίνη ;

Το βέβαιο είναι ότι η συνέχεια της πολιτική ζωής στον Δήμο Ηλιούπολης θα έχει ενδιαφέρον !

ΟΨΟΜΕΘΑ !!!

Ο “άνετος” εισηγητής αντιδήμαρχος κ.Χατζηδάκης και οι κ.κ. Κοκοτίνης και Παπαδάτος σε θέση αμηχανίας(;), κάτω από το βλέμμα του προέδρου του Δημ. Συμβ. κ. Σεφτελή.

Ηλιούπολη 23-4-2016
 

Προβλήθηκε 1120 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.