Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή (ΚΕΕΕΡΦΑ) δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που στεγάζονται στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στις σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, έκαναν μαζική απεργία πείνας για το άθλιο φαγητό και νερό, καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

 Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ: «Η ιατρική εξέταση είναι πλήρως ανεπαρκής καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές στο χώρο. Η γεύση του νερού διαφέρει από αυτό που πίνουμε σε άλλα μέρη από βρύσες. Αν το βράσεις για τσάι, μένει κάτι σαν λάδι στην επιφάνεια», επικαλούμενη αντιπροσωπεία προσφύγων που τους ενημέρωσε ότι πολλά παιδιά καταλήγουν στα νοσοκομεία με πόνους στο στομάχι και αρκετοί πάσχουν από διάρροια.

 

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο χώρος του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης αφού οι πιέσεις για μη απομάκρυνση από το χώρο σε καθημερινό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί», καταλήγει.

 

Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι για το φαγητό δηλώνουν πως οι μετανάστες τρώνε κανονικά και πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

zougla.gr 

Προβλήθηκε 573 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.