Αναδημοσιεύουμε απο  "Cultural Center "Agia Marina" <[email protected]>

Η Tatiana Blatnik στο Ε.Φ.Τ. της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Η Πριγκίπισσα Ελλάδος και Δανίας Τατιάνα (Tatiana Blatnik), σύζυγος του Πρίγκηπος Νικολάου, συνοδευόμενη από το Αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Στέφεν Χέιμεν (Stephen Heyman), την μεταφράστρια του, και τα μέλη του «Μπορούμε» Νίκο Πολιτάκη και Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Μαΐου 2016, επίσκεψη στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας.

Η Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας του Ε.Φ.Τ. αγίας Μαρίνης με την Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε» ( www.boroume.gr ), η οποία δραστηριοποιείται ως μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Από την συνεργασία αυτή έχουν προκύψει καθημερινά δεκάδες μερίδες φαγητού που παραλαμβάνονται από υπερπαντοπωλείο της περιοχής και διανέμονται στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, αλλά και αρκετά κιλά ψωμί, που τοποθετείται στην είσοδο του Ναού και μπορεί ο καθένας να το παραλάβει χωρίς διατυπώσεις.

Κατά την παραμονή τους στον Ναό, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Ε.Φ.Τ. πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη για την δραστηριότητα του Ε.Φ.Τ., τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δέχθηκαν τις ευχαριστίες για την προσφορά του «Μπορούμε» στο συσσίτιο της ενορίας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διανομή του φαγητού στους σιτιζομένους και να συμμετέχουν στην προσευχή και την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε εις μνήμην της Μοναχής Ευαγγελίας, υπέρ αναπαύσεως της οποίας παρατέθηκε το γεύμα.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των Ναών της αγίας Μαρίνης και του αγίου Νεκταρίου, του Πνευματικού Κέντρου, και της αιθούσης δεξιώσεων, ενώ δόθηκαν ενοριακά ενθυμήματα.

Το «Μπορούμε» με ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα πολλαπλά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την μείωση της σπατάλης των τροφίμων προβαίνει στην ανάδειξη του προβλήματος, αλλά και προτείνει την αλλαγή των καθημερινών συνηθειών μας.

Μέσω της διάσωσης & προσφοράς περισσευούμενων τροφίμων, από τον ιδιώτη μέχρι την μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και από τον αγρότη μέχρι το φούρνο της γειτονιάς, το Μπορούμε έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, προσφέροντας σημαντική επισιτιστική βοήθεια.

Σύνθημα τους: «Εάν θέλεις κι εσύ να διαδώσεις το μήνυμα του Μπορούμε “Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη” στο σχολείο, στην εταιρεία σου ή τη γειτονιά σου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 210 323780 και θα σε βοηθήσουμε να διοργανώσεις μία δράση που να ταιριάζει με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Οπουδήποτε παρατηρήσεις περισσευούμενο φαγητό, η διάσωση & προσφορά του προς τον πιο κατάλληλο κοινωφελή φορέα βρίσκεται μόνο ένα τηλεφώνημα (2103237805) ή ένα email ([email protected]) μακριά!»

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
--
DIRECTOR
Cultural Center of Agia Marina in Athens- Heliopolis
Digieni 20, 16544 Ilioupolis, Greece
+30 697 602 27 36 

Προβλήθηκε 1916 φορές