Τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε Δημόσια συζήτηση ένας Κανονισμός Χρήσης Αιθουσών Δημοτικού Αναψυκτηρίου Ηλιούπολης «Δ. ΚΙΝΤΗΣ».

Το «Ηλιούπολη για όλους» συμβάλλοντας στο Δημόσιο διάλογο για το θέμα, δημοσιεύει το σχέδιο του Κανονισμού που συνέταξε ο ΠΑΟΔΗΛ «Γρηγόρης Γρηγορίου» στον οποίο Πρόεδρος είναι ο κ. Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος.

Ο κανονισμός έρχεται να βάλει τάξη μια λειτουργία του Δημοτικού Αναψυκτηρίου «Δ.ΚΙΝΤΗΣ» που για πέντε χρόνια τώρα λειτουργεί κάτω από «ιδιόμορφο» καθεστώς.

Το «Ηλιούπολη για Όλους» με μεγάλη χαρά θα δημοσιεύσει τις θέσεις όλων των Δημοτικών Παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τις απόψεις κάθε ενδιαφερόμενου για το θέμα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο του ΠΑΟΔΗΛ στις 27 Μαΐου 2016 και στη συνέχει θα έρθει για επικύρωση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο χρόνος λοιπόν πιέζει και τυχόν ενδιαφερόμενοι να συμβάλλουν στη δημόσια συζήτηση θα πρέπει να «βιαστούν»!

Με την ευκαιρία αυτού του κανονισμού καλό θα ήταν:
-να κλείσει η περίοδος μέχρι την έναρξη εφαρμογής του κανονισμό με ένα διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή.
-με το δημόσιο διάλογο να καλυφθούν τυχόν «κενά» που παραμένουν και δεν καλύπτονται ή δεν είναι κατανοητά από το σχέδιο κανονισμού που ακολουθεί.
-να ξεκινήσει μια καινούργια διαφανής και αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού αναψυκτηρίου.

 

Από τη σύνταξη του «Ηλιούπολη για όλους»

24.5.2016


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

«Δ. ΚΙΝΤΗΣ»


Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ αυτός ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση σε τρίτους της χρήσης των αιθουσών του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».
Την ευθύνη της λειτουργίας των αιθουσών του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» έχει το ΝΠΔΔ «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου», σύμφωνα με την απ’ αρ. 117/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης για την παραχώρηση της χρήσης και του δικαιώματος εκμετάλλευσής της.

ΑΡΘΡΟ 1
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ

Οι αίθουσες του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» βρίσκονται σε δύο επίπεδα μέσα στο ομώνυμο άλσος, στη συμβολή των οδών Μνησικλέους και Ύδρας (έναντι ειδικού σχολείου Ηλιούπολης) και ειδικότερα:
- Στο πάνω επίπεδο, μία κυρίως αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας περίπου διακοσίων πενήντα (250) ατόμων με ένα κυρίως χώρο και ένα συνεχόμενο, στον οποίο κατά τις καθημερινές και τις πρωινές ώρες φιλοξενείται η κοινωνική δράση «κουζίνα για όλους» και διαθέτει 23 τραπέζια, 200 καρέκλες, σκηνή (…τμ) με παροχή ρεύματος, κ.λπ.
-Στο κάτω επίπεδο μία αίθουσα χωρητικότητας περίπου εκατό (100) ατόμων
- Χώρο υποδοχής κοινού (reception)
- W.C. ανδρών – γυναικών και ΑΜΕΑ


ΑΡΘΡΟ 2
ΕΙΔΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ

Στις αίθουσες του αναψυκτηρίου «Δημήτρης Κιντής» μπορούν να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις και διοργανώσεις πολιτιστικού, επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα, όπως διαλέξεις, ημερίδες, παρουσιάσεις, κοπές πίτας, ονομαστικές γιορτές, πάρτυ, συνεστιάσεις και κάθε είδους παρεμφερείς πρωτοβουλίες

ΑΡΘΡΟ 3
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Οι αίθουσες παραχωρούνται:
Α. Σε φυσικά πρόσωπα, ιδιώτες και ιδιωτικούς φορείς και ιδρύματα
Β. Σε ΝΠΔΔ, φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ, δημόσια εκπαιδευτικά και πνευματικά ιδρύματα, δημόσιες επιχειρήσεις, επιστημονικούς φορείς, οργανισμούς, επιμελητήρια, σωματεία, συλλόγους, πολιτιστικές ομάδες, κομματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούν οι κείμενες εθνικές και διεθνείς διατάξεις για τη λειτουργία τους.
Οι χρήστες υποχρεούνται να διασφαλίζουν την πολιτισμένη ατμόσφαιρα των εκδηλώσεών τους και του χώρου που τους φιλοξενεί.

ΑΡΘΡΟ 4
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Η παραχώρηση στους φορείς του άρθρου 3 γίνεται εγγράφως, ύστερα από την υποβολή σχετικού εντύπου «ΑΙΤΗΣΗ», το οποίο πρέπει να κατατίθεται στο (ειδικό) Πρωτόκολλο του Νομικού Προσώπου (η κατάθεση μπορεί να γίνει και με φάξ ή με email), τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης.
Στο αίτημα πρέπει να σημειώνονται με σαφήνεια τα στοιχεία του αιτούντος με τον Α.Φ.Μ. και τη Δ.Ο.Υ., το είδος και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η χρονική της διάρκεια, καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου που θα μεριμνά για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης συμφωνα με τον παρόντα κανονισμό.
Οι φορείς και οι σύλλογοι της Ηλιούπολης, θα καταθέσουν στα γραφεία του τμήματος πολιτισμού τα εγκεκριμένα καταστατικά τους, σε ηλεκτρονική η μη μορφή, και θα ενημερώνουν και κάθε μεταβολή αυτών, ώστε να μην απαιτείται αυτά να κατατίθενται με κάθε νέο αίτημα. Κάθε φορέας η σύλλογος εκτός της Ηλιούπολης θα καταθέτει με την αίτηση του, σε ηλεκτρονική η μη μορφή και αντίγραφο τελευταίας θεώρησης του καταστατικού του.
Το αίτημα για την παραχώρηση εγκρίνεται ή απορρίπτεται κατά την απόλυτη κρίση της Διεύθυνσης του Νομικού Προσώπου σε συμφωνία με τον Πρόεδρό του σε εξάρτηση με το είδος της εκδήλωσης, τη διαθεσιμότητα του χώρου και τη δυνατότητα διάθεσης του απαραίτητου προσωπικού μέσα σε δέκα (10) μέρες από την ημερομηνία υποβολής του.
Η κατάθεση της αίτησης δε σημαίνει ταυτόχρονη αποδοχή και έγκρισή της.
Η απόρριψη του αιτήματος για οποιοδήποτε λόγο δε δημιουργεί οποιαδήποτε αξίωση κατά της διεύθυνσης του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) Γρηγόρης Γρηγορίου.
Κάθε φιλοξενούμενη εκδήλωση δεν μπορεί να διαρκεί πέραν της ώρας ……....
μέσα στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων κοινής ησυχίας.

ΑΡΘΡΟ 5
ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Οι χώροι δεν μπορούν να διατεθούν:
- Όταν ο Δήμος ή τα Νομικά Πρόσωπά του χρειάζονται για δική τους εκδήλωση/δράση
- Όταν έχουν διατεθεί σε άλλον που το ζήτησε νωρίτερα
- Όταν το αντικείμενο της εκδήλωσης είναι αντίθετο με το νόμο, το κοινό αίσθημα, τις δημοκρατικές πεποιθήσεις ή μπορεί να προκαλέσει ταραχές ή επεισόδια
- Όταν ο αιτών έχει παραβεί στο παρελθόν όρους του παρόντος


ΑΡΘΡΟ 6
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Μετά την έγκριση του αιτήματος, ο ενδιαφερόμενος καλείται να υπογράψει συμφωνητικό και στη συνέχεια να καταβάλει τη σχετική πληρωμή στο λογιστήριο του Νομικού Προσώπου το αργότερο δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν την εκδήλωση.


ΑΡΘΡΟ 7
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ – ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Η ανάκληση – ματαίωση της εκδήλωσης γίνεται με έγγραφη δήλωση του ενδιαφερόμενου χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιστροφής του καταβληθέντος ποσού, αλλά συμψηφισμού του με μελλοντική εκδήλωση, το αργότερο έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης.

ΑΡΘΡΟ 8
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Σύμφωνα προς τις διατάξεις του άρθρου 192 § 1 και 2 του Ν. 3463/2006, όπως εκάστοτε ισχύουν, το Νομικό Πρόσωπο μπορεί να εκμισθώνει την αίθουσα με συμφωνία, τους όρους της οποίας καθορίζει το ίδιο. Το Νομικό Πρόσωπο μπορεί, επίσης, να εκμισθώνει το χώρο χωρίς δημοπρασία για χρονικό διάστημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες, για επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς, αφού εκτιμήσει την ποιότητα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν.
Για την εκμίσθωση του χώρου συνάπτεται Ιδιωτικό Συμφωνητικό, το οποίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο του φορέα.
Οι υποχρεώσεις του Νομικού Προσώπου περιορίζονται στην εξασφάλιση της χρήσης του τεχνικού εξοπλισμού ήχου και φωτισμού, την καθαριότητα και την εν γένει εύρυθμη λειτουργία του χώρου.
Η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος Κανονισμού από τον συμβαλλόμενο ιδιωτικό φορέα συνιστά κύρια προϋπόθεση για την αποδοχή κάθε πρότασης μίσθωσης του χώρου.
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προκαταβάλει εξ ολοκλήρου το συμφωνηθέν ποσό από την υπογραφή του συμφωνητικού έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης στο λογιστήριο του Νομικού Προσώπου (Βλ. Παράρτημα Α – Κατάλογος αποζημίωσης χρήσης χώρου).


ΑΡΘΡΟ 9
ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τα φυσικά πρόσωπα, ιδιώτες και ιδιωτικοί φορείς και ιδρύματα, θα καταβάλλουν τέλος χρήσεως που ανέρχεται στο ποσό των 100,00 ευρώ ανά ημέρα, πλέον ΦΠΑ, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των αιθουσών (ενδεικτικά καθαριότητα του χώρου, καθαρισμός των καλυμμάτων των τραπεζοκαθισμάτων, αξία ηλεκτρικού ρεύματος, φθορές εξοπλισμού, κ.α.)


ΑΡΘΡΟ 10
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Το Νομικό Πρόσωπο προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών σε ΝΠΔΔ, φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ, δημόσια εκπαιδευτικά και πνευματικά ιδρύματα, δημόσιες επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, επιστημονικούς φορείς, οργανισμούς, επιμελητήρια, σωματεία, συλλόγους, πολιτιστικές ομάδες, κομματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, που δεν έχουν εισιτήριο εισόδου μέχρι τρείς (3) φορές ετησίως ανά φορέα.
Η μόνη οικονομική υποχρέωση του φορέα ο οποίος έχει δωρεάν τη χρήση των αιθουσών, είναι η καταβολή ελάχιστου τέλους 50,00 ευρώ για την δαπάνη καθαριότητας του χώρου και καθαρισμού των καλυμμάτων των τραπεζοκαθισμάτων στο οικονομικό τμήμα του Νομικού Προσώπου
Η διαφοροποίηση ή εξαίρεση ως προς τον αριθμό των παραχωρήσεων και των δικαιούχων αυτών απαιτεί προηγούμενη έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.
Η παραχώρηση των αιθουσών στους φορείς της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου γίνεται εγγράφως, ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 4.
Χρήση των αιθουσών από τους ανωτέρω φορείς δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγγραφη απάντηση του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. στο υποβαλλόμενο αίτημα και την υπογραφή από τον νόμιμο εκπρόσωπο του φιλοξενουμένου φορέα Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986, ότι έλαβε γνώση και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τον παρόντα Κανονισμό και πως ο φορέας είναι καθ’ όλον υπεύθυνος για την τεχνική αποκατάσταση ή την οικονομική αποζημίωση κάθε τυχόν φθοράς, η οποία θα έχει σημειωθεί στις εγκαταστάσεις και τους χώρους του Αναψυκτηρίου κατά τη διεξαγωγή της φιλοξενουμένης εκδήλωσης και με υπαιτιότητα του φιλοξενουμένου. Παράλειψη υπογραφής της εν λόγω Υπεύθυνης Δήλωσης συνιστά λόγο για την ακύρωση της παραχώρησης χρήσης των αιθουσών του Αναψυκτηρίου.

ΑΡΘΡΟ 11
ΕΥΘΥΝΕΣ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Το Νομικό Πρόσωπο ΠΑΟΔΗΛ, μέσω εντεταλμένου υπαλλήλου, θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας και τήρησης των ορών του παρόντος.
Διευκρινίζεται ρητά ότι οι παροχές εστίασης (παρασκευής, παροχής φαγητού-ποτού, σέρβις, προσωπικού κλπ.) και εν γένει ψυχαγωγίας των προσκεκλημένων, αποτελούν αποκλειστική επιλογή του χρήστη της αίθουσας, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη για τα προσφερόμενα είδη από πλευράς ποιότητας και υγιεινής.
1. Απαγορεύεται:
α) Η χρήση των χώρων που δεν έχουν διατεθεί.
β) Η μεταβολή της διαρρύθμισης του χώρου χωρίς την έγγραφη άδεια από τον Πρόεδρο (σε περίπτωση έγκρισης μεταβολής ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται μετά το πέρας της εκδήλωσης να αφήνει το χώρο στην αρχική του μορφή).
γ) Η χρήση για λόγους διαφορερικούς από εκείνους που αναφέρονται στην αίτηση.
δ) Η υπέρβαση του συμφωνηθέντος ωραρίου χρήσης.
ε) Η επικόλληση αφισών ή αυτοκόλλητων και η ανάρτηση ή στερέωση αντικειμένων με καρφιά σε οποιονδήποτε χώρο χωρίς την έγγραφη άδεια από τον Πρόεδρο.
στ) Η τοποθέτηση διαφημίσεων.
ζ) Η εκμίσθωση του χώρου (ολική ή μερική) ή η δωρεάν διάθεση σε τρίτους.
η) Η είσοδος ζώων.
θ) Η μεταφορά και εναπόθεση στην αίθουσα και στον περιβάλλοντα χώρο εύφλεκτων υλών.
2. Οι χρήστες του χώρου είναι υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν κάθε ζημιά που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της χρήσης.
3. Σε περίπτωση που υπάρχει εισιτήριο ή γενικά χρέωση εισόδου, ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εκδόσει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα παραστατικά και να το κοινοποιήσει στην αίτηση.
4. Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν κάθε ζημιά (υλική ή ηθική) που τυχόν προκληθεί σε τρίτους. Το Νομικό Πρόσωπο δεν ευθύνεται στην περίπτωση αυτή σε ουδεμία αποζημίωση η με οποιονδήποτε τρόπο αποκατάσταση της ζημίας προς τρίτον.
5. Για αποκατάσταση απωλειών ή φθορών σε περιουσιακά στοιχεία του Νομικού Προσώπου θα εισπράττεται αντίστοιχη αποζημίωση από τον χρήστη
6. Στους παραβάτες των απαγορεύσεων ή των όρων του παρόντος θα αφαιρείται το δικαίωμα συνέχισης της εκδήλωσης, χωρίς οποιαδήποτε ευθύνη του Νομικού Προσώπου για τις ζημιές τους από τη διακοπή αυτή.
7. Οι χρήστες του χώρου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για κάθε ατύχημα που ενδεχομένως θα προκληθεί κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια των εκδηλώσεών τους.
8. Οι ανεξόφλητες χρηματικές ή άλλες οφειλές προς το Νομικό Πρόσωπο επιβαρύνονται με νόμιμο τόκο κατά μήνα (ημέρα) από την έκδοση του παραστατικού (τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ή γραμμάτειο είσπραξης)

ΑΡΘΡΟ 12
ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου έχει δικαίωμα να τροποποιεί ή να συμπληρώνει τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους ενδιαφερόμενους.
Από την ενυπόγραφη αποδοχή των όρων παραχώρησης τεκμαίρεται ανεπιφύλακτη αποδοχή του Κανονισμού από τον ενδιαφερόμενο, που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει πιστά τις διατάξεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν, καθώς και τις υποδείξεις του Νομικού Προσώπου.
Θέματα που δε ρυθμίζονται από τον Κανονισμό επιλύονται από το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.
Παράβαση οποιουδήποτε όρου του παρόντος Κανονισμού συνεπάγεται ανάκληση υπό της Διεύθυνσης του Νομικού Προσώπου της διάθεσης του χώρου.
Για τις διαφορές μεταξύ του Νομικού Προσώπου και κάθε τρίτου αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.
 

Προβλήθηκε 2449 φορές

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης - ΕΟΔΠΗ: ''Ζητάμε βοήθεια για την αναβάθμιση των χώρων Πυροφυλακίου Ηλιούπολης''

Με τη δική σας πολύτιμη στήριξη, μπορεί να συγκεντρωθεί το ποσό των 4.000 € που χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας!