Τον Δήμο Ηλιούπολης εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαίρη Κουρή στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR που διεξάχθηκε στη Κύπρο.

Στόχος της πανευρωπαϊκής συνάντησης ήταν η υιοθέτηση της Διακήρυξης για τους Πρόσφυγες.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία τόνισε στους Ευρωπαίους εταίρους την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη μέλη, μέσα από τα αρμόδια όργανά τους, να συμβάλλουν στη θωράκιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα και τους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Κύπρο, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη είχαν επαφές με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Κύπρο Ηλία Φωτόπουλο και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό.

Στη συνάντηση με τον Πρέσβη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο ρόλο που έχει αναλάβει στο επίπεδο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν στο προσφυγικό.

Στην αντιπροσωπεία που εκπροσώπησε την Ελλάδα συμμετείχαν, εκτός από τη κα Μαίρη Κουρή, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

 

Προβλήθηκε 1420 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.