Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα τη συντήρηση των σχολείων.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, αφού αναφέρθηκε στη μέγιστη προτεραιότητα που έχει για τη δημοτική αρχή η συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα για την τρέχουσα σχολική χρονιά:

• Τοποθέτηση υπαλλήλου της τεχνικής υπηρεσίας για τη συγκέντρωση και προώθηση των αιτημάτων των σχολείων.

• Χρησιμοποίηση της χρηματοδότησης της ΣΑΤΑ σχολείων για επιδιορθώσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

• Άμεση αξιοποίηση των δύο (2) συμβάσεων από εξήντα (60) χιλιάδες ευρώ η κάθε μία, για την επιδιόρθωση σχολικών αυλών.

• Το 70% της δραστηριότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας για συντηρήσεις κτιρίων, αξιοποιείται για τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων.

• Άμεση διεκδίκηση από τον ΟΣΚ του ποσού των 250.000 ευρώ για έργα στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης και στη μεγάλη φθορά που γίνεται στις σχολικές εγκαταστάσεις από βανδαλισμούς (εξωσχολικών στοιχείων) καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με μεγάλη οικονομική ζημιά για το Δήμο.

Για αυτό το λόγο ζήτησε τη συνδρομή της σχολικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ανέφερε δε, ότι ο δήμος προχωράει στην τοποθέτηση συναγερμών σε όλα τα σχολικά κτίρια, που θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό το Σεπτέμβρη.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχάλης Καραγιάννης, αφού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 65% των αιτημάτων των σχολείων ικανοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία, έκανε λόγο για συγκεκριμένες προτεραιότητες στη συντήρηση που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά τους πρώτους μήνες του νέου σχολικού έτους:

• Ξεκίνησαν εργασίες ελαιοχρωματισμού σε σχολικές αίθουσες. Πιο συγκεκριμένα, στα δημοτικά σχολεία: 5ο & 11ο (23 αίθουσες), στο 4ο (8 αίθουσες), στο 3ο (16 αίθουσες) και στο 1ο (26 αίθουσες). Συνολικά θα ελαιοχρωματιστούν 73 αίθουσες. Θα ακολουθήσει νέος κύκλος βαψίματος αιθουσών την περίοδο των Χριστουγέννων σε άλλα σχολεία.

• Με εργολαβία ύψους 25.000 ευρώ από χρήματα της ΣΑΤΑ σχολείων, θα επισκευαστούν οι τουαλέτες στα εξής σχολεία: 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο, 9ο Δημοτικό Καρέα, Λύκειο Καρέα και 3ο Γυμνάσιο Ταταούλων.

• Οργανώνεται το Σεπτέμβρη μειοδοτικός διαγωνισμός για τους συναγερμούς στα σχολεία.

• Προχωράμε σε διαγωνισμό (για το πρώτο ποσό των 60.000 ευρώ), για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στα προαύλια των εξής σχολείων: 6ο Δημοτικό Aδάνων, 5ο Δημοτικό Ταταούλων και 4ο Γυμνάσιο Ταταούλων, που προβλέπει τάπητα, μπασκέτες κλπ.

• Ταυτόχρονα, (με το δεύτερο ποσό των 60.000 ευρώ), θα επισκευαστούν οι σχολικές αυλές στο 3ο και 10ο Δημοτικό, καθώς και στα αντίστοιχα νηπιαγωγεία.

• Σήμανση και διαγράμμιση στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας στον περιβάλλοντα χώρο όλων των σχολείων.

Στη συνέχεια, οι διευθυντές των σχολείων αφού ενημερώθηκαν, κατέθεσαν προτάσεις που θα ενσωματωθούν στο νέο προγραμματισμό που θα γίνει για τις σχολικές κτιριακές υποδομές, καθώς και από χρήματα της ΣΑΤΑ.

Ολοκληρώνοντας, η Δημοτική Αρχή όπως έχει πράξει έως σήμερα, συνεχίζει την προσπάθειά της ώστε τα σχολικά κτίρια να παραδίδονται στα παιδιά λειτουργικά και με τη μέγιστη ασφάλεια.

 

 

 

Προβλήθηκε 910 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.