Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη περιπτώσεων πλαστών τίτλων από ιδιωτικά σχολεία (φαινόμενο που έχει πάρει επικίνδυνη έκταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης) απίστευτες καταγγελίες για ιδιωτικό σχολείο και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έρχονται στο φως μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). (διαβάστε εδώ)

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία από e-mails της διεύθυνσης του σχολείου στην Ηλιούπολη (Neue Schule Athen - Ελληνογερμανικός Σύλλογος Πολιτισμού και Παιδείας), προς τους εκπαιδευτικούς προκύπτουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, απαράδεκτες εκφράσεις και προσβολές και ταυτόχρονα διατυπώνονται έμμεσες απειλές ότι, αν δεν πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες «απαιτήσεις» του σχολείου, σύντομα θα έλθει η απόλυση.

Και οι απολύσεις δεν άργησαν να έρθουν. Γιατί;

Επειδή (μεταξύ πολλών άλλων…) οι εκπαιδευτικοί:

Αρνήθηκαν να …βάψουν το σχολείο (!)

Αρνήθηκαν να προσέλθουν για έξτρα δουλειά το Σαββατοκύριακο

Εξέφραζαν τη γνώμη τους για το απίστευτα πιεστικό και παράλογο πρόγραμμα που επέβαλε η διεύθυνση.

Εξέφρασαν αντίρρηση για εκδρομή του σχολείου στη θάλασσα λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας (και επειδή αρνήθηκαν να φορέσουν …μαγιό!)

Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου είναι διαφορετικό από το επίσημο που κατέθετε η Διεύθυνση ΠΕ Α’ Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανόν να απασχολούνται στο εν λόγω σχολείο εκπαιδευτικοί χωρίς διοριστήριο.

Όταν τέτοιου είδους συνθήκες (μαύρη εργασία, απειλές, προσβολές, καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος) συμβαίνουν σε ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σχολείο, εύκολα φαντάζεται κανείς το ευρύτερο τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Κάθε άλλο σχόλιο, μπροστά στον «πλούτο» των αποδεικτικών στοιχείων που κατέθεσαν στην Ομοσπονδία οι εκπαιδευτικοί, είναι περιττό. 

διαβάστε και άλλα πολλά στο άρθρο με τίτλο: Παιδιά υπουργών, μεγαλοστελεχών και σχολεία-καταφύγια (εδώ) 

πηγή: alfavita.gr

Προβλήθηκε 2796 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.