Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 αρχικά θα επικρατεί καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Πελοποννήσου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας της Ηπείρου, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αναλυτικά:

Στην Αττική αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom Aθήνα 9.84 

Προβλήθηκε 1063 φορές
Ο καιρός την Τρίτη 21.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. - Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί - Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.