Τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά και πιθανόν στα ορεινά της Πελοποννήσου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τη νύχτα στα βόρεια με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο και από τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τη νύχτα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία έως τη νύχτα στο νότιο ιόνιο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν των υπολοίπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τη νύχτα και από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα και από τα βόρεια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και στη Θεσσαλία πιθανόν τοπικά έως 37 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς κελσίου.

http://www.antenna.gr/news/weather
 

Προβλήθηκε 944 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).