Μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε, τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα" όπου και νοσηλευόταν.

Ο μεγάλος μας ηθοποιός, πέθανε περίπου στς 2 το μεσημέρι.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο TLIFE, o θεράπων ιατρός του Ιωάννης Ιωαννίδης. 

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 24 Ιουλίου του 1936. Έφηβος ακόμα, βρέθηκε να συμμετέχει σε παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το θίασο των Σπύρου Μουσούρη – Κρινιώς Παπά, ενώ παράλληλα σπούδαζε στη Σχολή υποκριτικής του Κ. Μιχαηλίδη.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1956 και πρίν τελειώσει την Σχολή του πήρε άδεια ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο, και εργάστηκε στο θέατρο Κοτοπούλη με κλασικό ρεπερτόριο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυράτ.

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1957 στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου Μαρία η Πενταγιώτισσα, στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και τον ίδιο χρόνο στην ταινία Τρία Παιδιά Βολιώτικα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιερώθηκε ως ζεν πρεμιέ και απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα.

Το 1958, συμμετείχε ταυτόχρονα σε εννέα ταινίες ως συμπρωταγωνιστής των μεγάλων σταρ της εποχής εκείνης, ενώ αργότερα έπαιξε σε πολλές ταινίες σαν δίδυμο με τον Θανάση Βέγγο.

Συνολικά έπαιξε σε 114 ταινίες, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως Κοινωνία ώρα Μηδέν, Κοντσέρτο για Πολυβόλα, Όταν η Πόλις Πεθαίνει κ.α., αλλά και σε κωμωδίες, όπως Τζένη Τζένη, Η Θεία μου η Χίπισσα, Κρίμα… Το Μπόι Σου κ.α.

Εξαιρετική ήταν και η πορεία του στο θέατρο μέχρι το 1973 όπου λίγο αργότερα έφυγε στην Αμερική, και ασχολήθηκε με το τραγούδι.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1983, αφοσιώθηκε στο ποιοτικό θέατρο, ερμηνεύοντας με μοναδική ευαισθησία σπουδαίους ρόλους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80.

Προβλήθηκε 1018 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.