Η Ελληνική Φύση από μακριά είναι πανέμορφη, από κοντά όμως σε πληγώνει η συμπεριφορά των Ελλήνων!

15 ημέρες θερινών διακοπών στη Πατρώα γη καταγράφηκαν στο χιλιομετρικό μετρητή του αυτοκινήτου ως μια διαδρομή 1.156 χιλιομέτρων ή 1.156.000 μέτρων ή 115.600.0000 εκατοστών του μέτρου.

Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός αν εκτιμήσω πως ανά εκατοστό της διαδρομής ήταν στολισμένο με ένα πεταμένο πλαστικό μπουκάλι, ποτήρι φραπέ ή ένα πλήθος αντικειμένων που οι εποχούμενοι ταξιδιώτες με περισσή και υψηλού επιπέδου πολιτισμική συμπεριφορά τα αποθέτουν-πετάνε προς ανακύκλωση στη φύση. Δεν συμπεριλαμβάνω στην καταμέτρηση τις γόπες από τα πεταμένα αποτσίγαρα.

Η παραπάνω συγκομιδή σκουπιδιών προφανώς είναι συνολική συγκομιδή από κατασκευής των δρόμων μιας και η κατά τόπους Δημοτικές ή άλλες αρχές δεν ενδιαφέρονται για τον καθαρισμό από καιρού εις καιρόν τουλάχιστον!

Προφανώς οι συμπολίτες μας που πετάνε από το αυτοκίνητό τους τα σκουπίδια τους και συνεχίζουν την διαδρομή τους απολαμβάνοντας τη φύση , περιμένουν πως θα τα μαζέψει ο γνωστός τηλεοπτικός σταθμός.

Κατά τα άλλα ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική φιλοξενία, η Ελληνική ιστορία τροφοδοτούν την μεγάλη μας βιομηχανία τον Ελληνικό τουρισμό. Αυτή η εικόνα των δρόμων, παραδρόμων, αγροτικών δρόμων, ρεμάτων, παραλιών και λοιπών επισκέψιμων σημείων της φύσης συμπληρώνουν τον Ελληνικό πολιτισμό μας!

 

Το Μάτι Πίσω από την Πλάτη

29.8.2016
 

Προβλήθηκε 1015 φορές