Μια βαθιά άνθρώπινη ιστορία για τη συμβίωση και συμφιλίωση με το σακχαρώδη διαβήτη εκτυλίσσεται στο βιβλίο «Γλυκιά μου Κέλλυ» της συγγραφέως Μαρίνας Μεταξά.

Γραμμένο με γλυκιά ευαισθησία και ειλικρίνια μας «ξεναγεί» στις σκέψεις, τα συναισθήματα ,τα βιώματα, τις αναμνήσεις μιας μητέρας για το δεκάχρονο ταξίδι της κόρης της με το διαβήτη.

Φιλοδοξία του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους γονείς που το παιδί τους αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ,να πιστέψουν στη δύναμη που κρύβεται μέσα τους ,να αποδεχτούν την αλλαγή στην καθημερινότητά τους και να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας και αγάπης για τη μοναδικότητα της ζωής.

Στο τέλος είναι γραμμένες λίγες σελίδες από την κόρη, περιγράφοντας άμεσα τη δική της εμπειρία καθώς μεγάλωνε με τη νόσο.

Tο βιβλίο όμως δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς παιδιών με νεανικό διαβήτη.

Είναι μια συγκλονιστική βιωματική αφήγηση που αγγίζει κάθε άνθρωπο που έχει αντιμετωπίσει ανατροπές και δυσκολίες στη ζωή του.

Ο τρόπος γραφής του σε κάνει να το νιώσεις δικό σου από τις πρώτες σελίδες.

Σε προκαλεί να αδράξεις την ημέρα, να μάθεις να αγαπάς,να εκτιμάς και να αγωνίζεσαι.

Τα συναισθήματα κατακλύζουν τον αναγνώστη,τον συνεπαίρνουν μέχρι το τέλος της αφήγησης.

Η δύναμη της ψυχής και η μητρική αγάπη μετατρέπουν το σκοτάδι σε δημιουργία και τον πόνο σε δικαίωση αφήνοντάς την αίσθηση πως » η μόνη μάχη που είναι από χέρι χαμένη είναι αυτή που δεν θελήσαμε να δώσουμε».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε αρχές Ιουνίου 2016 από τις εκδόσεις Φυλάτος με την ευγενική χορηγία της Ascensia Diabetes Care και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη και της Πανελλήνιας΄Ενωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Polis Art cafe (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου στοά βιβλιου) το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 07.30 μ.μ

Παραγγελίες εκδόσεις Φυλάτος τηλ 2310821622 σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία Public και στην Πρωτοπορία. 

http://www.athina984.gr/

Προβλήθηκε 1030 φορές