Τη λήψη μέτρων, κυρίως από την κυβέρνηση, σε πέντε βασικούς τομείς που επηρεάζουν το μέλλον της ΔΕΗ, θέτει επιτακτικά με δήλωσή του που συνοδεύει τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης ο πρόεδρός της Μανώλης Παναγιωτάκης.

Γεμάτη από μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση είναι η δήλωση Παναγιωτάκη με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της ΔΕΗ. Ο επικεφαλής της εταιρείας τοποθετείται επί όλων των ανοιχτών θεμάτων της εταιρείας και της αγοράς και ιδιαίτερα σε κάποια σημεία υπήρξε αποκαλυπτικός για τις προτάσεις, τις θέσεις αλλά και τις διαθέσεις της ΔΕΗ μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις στον ηλεκτρισμό που κυριολεκτικά διακυβεύουν το ίδιο το μέλλον της επιχείρησης.

Η «ατζέντα» των θεμάτων που θέτει η ΔΕΗ αφορά κυρίως πέντε τομείς:

Πρώτον, το φλέγον θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που βρίσκεται στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες. Ο κ. Παναγιωτάκης στη δήλωσή του σημειώνει ότι παράλληλα με την παράταση του προγράμματος διακανονισμών θα συνεχιστούν και οι στοχευμένες αποκοπές μετρητών για τις οποίες η ΔΕΗ έχει δεχθεί ακόμη και φίλια πολιτικά πυρά. Και βέβαια σε αυτήν την κατεύθυνση δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η αναφορά Παναγιωτάκη σε παρανομίες και σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Δεύτερον, ο επικεφαλής της ΔΕΗ έκρουσε για μια ακόμη φορά το καμπανάκι για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Όπως φάνηκε από τη δήλωσή του, είναι επιτακτική η ανάγκη με τις νέες επιβαρύνσεις που έρχονται από το τέλος προμηθευτή για τις ΑΠΕ, τα προσωρινά Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος αλλά και τη δεύτερη δόση για τα «φέσια» από τις Energa και Hellas Power, να καταβληθούν οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012 – 2015 αλλά και οι οφειλές του Δημοσίου ύψους 200 εκ. ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα που οφείλονται στη ΔΕΗ θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα ρευστότητας στην επιχείρηση. 

 

news.247

Προβλήθηκε 1370 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.