Στις 21 Οκτωβρίου 2016, ακριβώς επτά χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Κώστας Κονδύλης ξεκινάει το τελευταίο του ταξίδι.

«Εγκαταλείπει» την Ηλιούπολη και επιστρέφει στο χωριό του, τον Βουτσαρά του τέως Δήμου Φαλαισίας στην Αρκαδία.

Η οικογένειά του προχωράει στην εκταφή του και επέλεξε την μεταφορά των οστών του στη φιλόξενη γενέτειρά του.

Ο Κώστας Κονδύλης με την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης ως επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη» έγραψε μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της Ηλιούπολης ξεπερνώντας και αυτά τα όρια της παράταξής του. Ο Κώστας Κονδύλης έγραψε τη δική του ιστορία στην Ηλιούπολη και βέβαια η Ηλιούπολη τον τίμησε!

Η Ηλιούπολη όμως δεν «βρήκε χώρο» να κρατήσει για πάντα κοντά της τον Κώστα Κονδύλη.

Δυστυχώς αυτό που λέμε Πόλη και στην προκειμένη περίπτωση Ηλιούπολη έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρις ότου ολοκληρωθεί με την πλήρη έννοια του όρου Πόλη!

Σε μια ολοκληρωμένη Πόλη οι νεκροί της συνεχίζουν να είναι Πολίτες! Αυτή η αδυναμία της Πόλης να μην μπορεί, να αδυνατεί, να κρατήσει τους νεκρούς της κοντά της, όπως και αν διαβάζεται σε πρώτη ανάγνωση, είναι ακριβώς η επιβεβαίωση της μη ολοκλήρωσης της ως ΠΟΛΗ! Αποτέλεσμα βέβαια και του τρόπου δημιουργίας και ανάπτυξης της.

Η ιστορία του Κώστα Κονδύλη θα μείνει εδώ, στην Ηλιούπολη και κανένας δεν μπορεί να τη μεταφέρει και πολύ περισσότερο να την αγνοεί, την παραβλέπει και πολύ περισσότερο να την φέρνει στα μέτρα του!

Είναι η ψυχή του Κώστα και αυτή θα μείνει για πάντα στην Ηλιούπολη, εδώ ανάμεσά μας!

Γιατί ο Κώστας Κονδύλης δεν έζησε, έτσι απλά, στην Ηλιούπολη. Αγάπησε την Ηλιούπολη, αγωνίστηκε για την Ηλιούπολη …..της προσέφερε ότι του ήταν δυνατό!

 

Γιώργος Μπαλτάς

20. 10. 2016 

Προβλήθηκε 1365 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...