Έως και 100 ευρώ μικτό μηνιαίο μισθό λαμβάνουν 126.956 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας! Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μικτά.

Πρόκειται για ελαστικά απασχολούμενους, και συγκεκριμένα για εργαζομένους με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας 2 και 3 ημερών την εβδομάδα ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα!

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δανειστών που υποστηρίζουν ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει υψηλότερος συγκριτικά με άλλες χώρες, προτείνοντας την ίδια στιγμή εμμέσως την κατάργηση της προϋπηρεσίας ή την αποσύνδεσή της από τις κατώτατες αμοιβές των ανειδίκευτων εργαζομένων.

Ο καθορισμό του κατώτατου μισθού επισημαίνουν ότι θα πρέπει να αποφασίζεται από το κράτος και τονίζουν πως παρά τη μείωση του στα 586 ευρώ και στα 510 ευρώ (για τους νέους έως 25 ετών) εξακολουθεί να παραμένει υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες, λόγω της προσαύξησής του έως 30% από τη σύνδεσή του με την προϋπηρεσία των υπαλλήλων έως τα 10 έτη.

Όμως τα στοιχεία για τον μήνα Σεπτέμβριο από το σύστημα Εργάνη υποδηλώνουν μία ευρείας έκτασης απορρύθμιση στην αγορά εργασίας.

Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

πηγή: www.alfavita.gr

Προβλήθηκε 926 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.