Μητέρες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν για 7η συνεχή χρονιά προκειμένου να θηλάσουν δημόσια τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά των ταμπού για τον δημόσιο θηλασμό.

 Πέρυσι, στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό πήραν μέρος σχεδόν 3.000 μητέρες.

Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με τις μανούλες να θηλάζουν τα μωρά τους δημόσια για να στείλουν το δικό τους μήνυμα: ότι ο θηλασμός κάνει καλό στη μαμά και στο μωρό και ότι ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο δεν πρέπει να είναι ταμπού.

 Η δράση αυτή αποτελεί μια γιορτή και δίνεται η αφορμή στις μητέρες-μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία για τον μητρικό θηλασμό.

 Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!».

 Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στο μητρικό θηλασμό.

Παρά όμως τις προσπάθειες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση του θηλασμού, περίπου 77 εκατομμύρια νεογέννητα – ή το 1 στα 2, σύμφωνα με τη UNICEF – δεν ξεκινούν το θηλασμό μέσα στην πρώτη ώρα από τη γέννησή τους, στερώντας τους, έτσι, τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αντισώματα και την πολύτιμη επαφή με τη μητέρα τους, που τα προστατεύουν από τις ασθένειες και το θάνατο.

Άλλωστε, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως όσο περισσότερο καθυστερεί ο μητρικός θηλασμός, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος θανάτου κατά τον πρώτο μήνα της ζωής. 

http://www.healthreportaz.gr/

Προβλήθηκε 1079 φορές