Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μετακόμισε στο Μεσολόγγι στα 25 της χρόνια.

Σπούδασε Στέλεχος Τραπεζικών Εργασιών χωρίς να θέλει ποτέ να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα, καθώς και οργάνωση γραφείου με χρήση Ηλ. υπολογιστή.

Για δυο χρόνια ήταν ραδιοφωνική παραγωγός στον άνεμο 9,37FM, με την εκπομπή: ψιθυρίσματα. Ελληνική μουσική, με gossip news.

Άρθρα της, δημοσιεύονται στις εφημερίδες: Freepen.gr, Βασικός Μέτοχος, Κορινθιακή Ημέρα και Ιθωρία. Επίσης, είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, καθώς και στη λέσχη ανάγνωσης Βάλβειου Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου.

Στο ενεργητικό της, έχει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής- ομαδικές/ ατομικές.

Βιβλία πού έχει γράψει: ΛΕΥΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ, Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ. TO ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ (Iστορικό Μυθιστόρημα)

Το βιβλίο: Λευκά Περιστέρια, ήταν υποψήφιο για βραβείο αναγνωστών το έτος 2012.

 

 

1. Πότε ξεκινήσατε, να γράφετε;
«Γεννήθηκα, με ένα μολύβι, στο χέρι», όπως, λέει και η μητέρα μου! Στην αρχή, έγραφα, μικρές ιστορίες, 10 σελίδων, μέχρι τη στιγμή, πού το: Βαλς των ανέμων, πήρε τη θέση του.

2. Το βαλς των ανέμων, όμως, είναι: το κατά σειρά, πέμπτο βιβλίο σας!
Ακριβώς! Το συγκεκριμένο βιβλίο, ξεκίνησε, να γράφετε, σε ηλικία 20 χρόνων, πριν την μελαγχολία της νύχτας! Όσο το έγραφα, έζησα πολύ όμορφες στιγμές, κι όταν έπρεπε να διακόψω, αισθανόμουν ότι μου έλειπε. Περίεργο; Ναι. Η Σμύρνη, παρ’ όλη τη θλίψη της, έχει μια παράξενη έλξη, προς εμένα! Σαν, να έχω ζήσει, σε προηγούμενη ζωή μου, εκεί!
3. Γιατί γράφετε;
Γράφω, επειδή, μου αρέσει. Είναι κομμάτι, της ψυχικής μου ισορροπίας. Ο τρόπος, έκφρασής μου. Η επικοινωνία μου!

4. Τι σας εμπνέει;
Εμπνέομαι από οτιδήποτε και από οπουδήποτε, από ένα αστείο, από την μουσική, από την ζωή, από τον φόβο...

5. Πού γράφετε, συνήθως, τις σκέψεις σας;
Ακόμα και σε χαρτοπετσέτα! Ανάλογα, πού βρίσκομαι, εκείνη τη στιγμή. Βέβαια, μετά, οι σκέψεις, αποτυπώνονται στη λευκή οθόνη, του υπολογιστή και παίρνουν τον δρόμο τους.

6. Χρησιμοποιείτε κάποιον ιδιαίτερο χώρο για να γράψετε;
Ευτυχώς, είμαι τυχερή, σε αυτό το τομέα. Ανοίγω, τα παράθυρα και έρχομαι αντιμέτωπη, με τη φύση. Τη θάλασσα και τα βουνά.

7. Ακούτε, μουσική, καθώς γράφετε;
Μου αρέσει, να ακούω μουσική, ενώ δουλεύω, δεν μπορώ να δουλέψω με ησυχία. Πρέπει,όμως, να ταιριάζει με αυτό, που προσπαθώ να γράψω. Τώρα, αν με ρωτάτε: το είδος; Συνήθως, κλασική μουσική και έντεχνη.

8. Τι κάνετε τον ελεύθερό σας χρόνο;
Διαβάζω, ταξιδεύω- όσο μπορώ, κάνω βόλτες… Μαθαίνω, Ιταλικά…

9. Έχετε, να δώσετε, κάποια συμβουλή, σχετικά: με το πως να γράψει κάποιος;
Η συγγραφή, είναι προσωπική υπόθεση! Βέβαια, σημαντικό ρόλο, παίζει και το ταλέντο. Δεν αρκεί, μόνο, η έμπνευση.

10. Είστε, από τους ανθρώπους, που τους αρέσει, να ονειρεύονται και να κάνουν σχέδια για το μέλλον;
Φυσικά! Τι θα σήμαινε, αλλιώς, η ζωή;

11. Όλα γύρω μας, αλλάζουν ραγδαία και μαζί τους και οι προτεραιότητες. Τι έχετε, να πείτε, σε όσους διαβάζουν, αυτή τη συνέντευξη;
Οι φιλοδοξίες, τα σχέδια… κι όχι, μόνο. Δεν πρέπει, όμως, να σταματήσουμε, να ονειρευόμαστε και αλίμονο, άλλωστε, αν εγκαταλείψουμε, τα όνειρά μας.

12. Σας ευχαριστώ!
Σας εύχομαι, ό,τι καλύτερο, από καρδιάς!


 

Προβλήθηκε 2025 φορές