Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ της 2ας Δεκεμβρίου 2016, η οποία θα αποφάσιζε για την εγκυρότητα του ισχύοντος ΠΔ, ΦΕΚ τ. Δʼ αριθμ. 187/16.6.2011 και την ακολουθούμενη διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό μέτρων προστασίας του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών πάρκων Γουδή – Ιλισσίων. Επόμενη ημερομηνία ορίστηκε η 10η Μαρτίου 2017.

Δύο μέρες πριν τη δικάσιμο καταθέσαμε υπ' όψιν του εισηγητή της Ολομέλειας έγγραφο με τους σημαντικότερους λόγους που μας βρίσκουν αντίθετους με την κατάργηση του ΠΔ 187/2011 και ότι πιστεύουμε, σε περίπτωση αντικατάστασής του, θα πρέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο να είναι τουλάχιστον εξίσου αυστηρό στον καθορισμό Ζωνών Προστασίας και των χρήσεων γης, για να αποτρέπει εύκολες ‘παρεκκλίσεις’ από τα επιτρεπόμενα.

Το έγγραφο αυτό προσυπογράφουν:
η Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης)
η Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ)
η Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή
ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Ορειβατικός σύλλογος Αττικής (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)

Επειδή η ζωή στο λεκανοπέδιο Αττικής, η διαβίωση τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων σε μικρή έκταση γης, δημιουργεί πάρα πολλές ανάγκες, μετακίνησης, θέρμανσης, επικοινωνίας, παραγωγής, εκπαίδευσης, αναψυχής, πολιτισμού κλπ., θεωρούμε ότι το σημαντικότερο για όλους μας είναι η σωστή ιεράρχησή τους, με βάση του τι θεωρούμε σημαντικότερο και πρωτεύον για τη ζωή μας.

Η ιεράρχηση αυτή είναι απαραίτητη για να μας δείχνει τις προτεραιότητες και τις επιλογές που πρέπει να κάνουμε, για τη δικαιότερη και σοφότερη επίλυση των αναγκών μας, ώστε να διασφαλίσουμε μια ισορροπημένη διαβίωση για το κοινωνικό μας σύνολο.

Βλέποντας τις ανάγκες μας κάτω από αυτό το πρίσμα, οι πρώτες και βασικές μας επιλογές, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, πρέπει να αφορούν τη ζωή μας, την υγεία μας και το κλίμα που διασφαλίζει την ποιότητά τους,!

Γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων μας είναι η εξασφάλιση της ζωής και της υγείας, της γενιάς μας αλλά και των επόμενων γενεών!

Ως εκ τούτου τον Υμηττό τον χρειαζόμαστε και έχουμε απόλυτη ανάγκη το οικοσυστημά του, υγιές, ζωντανό, με όλους τους πολύτιμους οικότοπους που περιλαμβάνει, για να συνεχίσει να προσφέρει στην Αττική και εμάς τους κατοίκους της τα οφέλη που περιγράψαμε, γιατί δε θα πάψουν ποτέ να μας είναι απαραίτητα.

Δείτε όλο το κείμενο εδώ

Περισσότερα:http://kipi.gr/? p=3396


Ευαγγελία Δημητρίου

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)
 

Προβλήθηκε 979 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.