Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2017 κατατέθηκε, συζητήθηκε και ψηφίστηκε μόνο από την Δημοτική αρχή.

Σαν παράταξη διαφωνούμε με τη λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που επιβάλλουν τα μνημόνια τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν στραγγαλίσει τους οικονομικούς πόρους της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων.

Ωστόσο, οι μεγαλοστομίες, οι ρητορικές εξάρσεις και η έπαρση της τωρινής Δημοτικής Αρχής, πήγαν περίπατο όταν ήρθε η ώρα της ψήφισης του Προϋπολογισμού. Εκεί αποκαλύπτεται η υποκρισία τους, καθώς η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ήδη ψηφίσει δύο μνημονιακούς προϋπολογισμούς, προϋπολογισμούς που ως αντιπολίτευση φυσικά κατήγγειλε και καταψήφιζε.

Αυτοί που διακήρυσσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «ο Δήμαρχος πρέπει να είναι έτοιμος μέχρι και φυλακή να πάει», έχουν πλέον αναδειχτεί στον καλύτερο μαθητή της διαχειριστικής πολιτικής.

Παράλληλα δεν επισημαίνεται πουθενά η συμμετοχή και η βοήθεια που είχε ο Δήμος από το κράτος στην συνολική εικόνα και αποτίμηση της Οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Τον Οκτώβριο το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) εγκρίνει, την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 37.901.741,53€ στους Δήμους, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.
Για τον ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: 859.521,81€

2. Τον Νοέμβριο το ΥΠΕΣ κατανέμει 213.875.000€, για εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Δήμους. Το ποσό αυτό αποτελεί την όγδοη από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν. Το ποσό αυτό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων.
Για τον ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: ΑΠΟΔΟΤΕΟ ΠΟΣΟ 296.508,30€

3. Με απόφαση του ΥΠΕΣ τον Αύγουστο, εγκρίνεται η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 261.945,32€ στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ»: 127.918,14€

Επίσης

4. σημαντική ανάσα για τον Δήμο μας ήταν και η νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης μέχρι και τις 31.12.2017 των εν ισχύ ατομικών συμβάσεων και όσων ατομικών συμβάσεων έχουν λήξει μέχρι και ενενήντα μέρες πριν την έναρξη ισχύος του νόμου, για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., όπως επίσης για κάθε είδους Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. αρμόδιες για την καθαριότητα, καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Από αυτό τον νόμο ο Δήμος μας,  κράτησε και ανανέωσε σε 6 άτομα καθαριότητας και σε 1 τεχνίτη σιδερά.

Μας προξενεί μεγάλη απορία πώς όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, είναι ανάξια εκτίμησης και αναφοράς από την Δημοτική Αρχή και πώς είναι δυνατό να τα αποκρύπτει ή να τα ξεχνάει στις αναφορές της. Αντιθέτως, το μόνο που ξέρει είναι να την καταγγέλλει, ώστε να αφήνει στο απυρόβλητο την ανικανότητα του, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης που καθημερινά γίνονται όλο και περισσότερες.

Η Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων, αφού μετά από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και του «Καλλικράτη», οι πόροι των Δήμων έχουν μειωθεί πάνω από 60%, οδηγώντας τους σε πραγματική οικονομική ασφυξία. Από το 2012 η χρηματοδότηση έχει μειωθεί αισθητά και έχουμε φτάσει τις δύο τελευταίες χρόνιες, 2015-2016 να παραμένει σε σταθερά επίπεδα.

Δεν εφησυχάζουμε όμως, θα συνεχίζουμε και θα παλεύουμε για να διεκδικήσουμε αύξηση των πόρων, καθώς και προσλήψεις μόνιμου και με σταθερή εργασιακή σχέση προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας.

Και μία δυσάρεστη δυστυχώς επιβεβαίωση…

Κατατέθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας. Δυστυχώς η παράταξη μας θεωρεί πως αν δεν υπήρχαν τα συνεχιζόμενα έργα ή τα καθαρά χρηματοδοτούμενα έργα από ΕΣΠΑ ή την Περιφέρεια, ο Δήμος δεν θα είχε να επιδείξει τίποτα νέο στο τεχνικό του πρόγραμμα.

Είναι γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τους πλέον ελλειμματικούς πίνακες τεχνικών έργων με καμία προοπτική για το μέλλον και αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα:

Σύνολο Προβλεπομένων έργων 25.550.000 εκατ. €

Προς εκτέλεση για το 2017 είναι 1.755.500€ (6,9% του προβλεπομένου)!!

Τα 1.305.000€ (74% των προς εκτέλεση) προέρχονται από κονδύλια ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας. Από αυτά συνεχιζόμενα έργα είναι τα 445.800€ (25% των προς εκτέλεση) όλα από κονδύλια ΕΣΠΑ και Περιφέρεια.

Σύνολο προβλεπόμενων από Μελέτες είναι μόλις 288.500€.

Προς εκτέλεση το 2017 είναι 95.800€ (33% του προβλεπόμενου)!!

Η παρατεταμένη περίοδος χάριτος που ακόμα πιστεύουν ότι έχουν στην τωρινή Δημοτική Αρχή έχει εδώ και καιρό λήξει.

Δυστυχώς το κακό για την πόλη μας συνεχίζεται χωρίς διακοπή και με καμία προσπάθεια για ανάκαμψη.

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής θα συνεχίσει να παλεύει μαζί με τον λαό της Καισαριανής και τους εργαζόμενους, για το καλό της Πόλης μας! Για το καλό της Καισαριανής!
 

Προβλήθηκε 868 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.