Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό!

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, επισκεφθήκαμε το 1ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού πραγματοποιώντας, σε συνεργασία με τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου, την εναρκτήρια δράση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Βάλε κι εσύ ένα χεράκι».

Η καμπάνια αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το φαινόμενο του εκφοβισμού μέσα από τη δημιουργία ενός πολύχρωμου καμβά που φέρει το προσωπικό τους αποτύπωμα.

 Το πολύχρωμο αποτέλεσμα συμβολίζει την προσωπική δέσμευση όλων των παιδιών για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό όπου όλοι προσπαθούν να σέβονται, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να αλληλοϋποστηρίζονται.

Ο καμβάς θα παραμένει στο χώρο του σχολείου και θα αποτελεί μια καθημερινή υπενθύμιση για τη δέσμευση αυτή.

Η επίσκεψή μας, ξεκίνησε με μία ανοιχτή διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά γύρω από τον εκφοβισμό.

Αποσαφηνίστηκαν οι διαφορές μεταξύ απλού πειράγματος και εκφοβισμού και αναλύθηκαν τα διάφορα είδη και οι μορφές του.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στις συνέπειες που μπορεί να έχει ο εκφοβισμός σε κάποιον/α και προτάθηκαν πιθανοί τρόποι διαχείρισής του.

Τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση εκφράζοντας απορίες και απόψεις.

Όλοι οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να εκφράζουν ό,τι τους απασχολεί και να αλληλουποστηρίζονται στις δύσκολες στιγμές.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα και οι υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια τα παιδιά ανώνυμα και δωρεάν και ξεκίνησε η δημιουργία του πολύχρωμου καμβά.

Με τη βοήθεια εθελοντών μαθητών, τα παιδιά «αποτύπωσαν» το ηχηρό τους μήνυμα για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Κορυδαλλού και τους εκπαιδευτικούς για την φιλοξενία και τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην καμπάνια «Βάλε και εσύ ένα χεράκι» μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας της σελίδας είτε αποστέλλοντας email στο [email protected]

 

Ζήσε χωρίς εκφοβισμό (https://livewithoutbullying.com)

 

χορηγός επικοινωνίας: Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr)

Προβλήθηκε 2261 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.