Άλλες δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., σε Αττική και Πέλλα.

Στην πρώτη περίπτωση, αξιοποίησε στοιχεία του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σχετικά με τον εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε μία από τις επίμαχες συνδέσεις και η χρήση της από πρόσωπα που διαμένουν σε διαφορετικά σπίτια της ίδιας πολυκατοικίας, στην Ηλιούπολη Αττικής.

Σε κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Στη δεύτερη περίπτωση, σχηματίστηκε τακτική δικογραφία σε βάρος 32χρονου στην Πέλλα, έπειτα από καταγγελία πατέρα 16χρονης στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος χρήστης του Διαδικτύου κατάφερε να αποσπάσει από τη 16χρονη φωτογραφικό υλικό που περιείχε πορνογραφικές αναπαραστάσεις της, ενώ με την απειλή δημοσίευσης του υλικού ο δράστης την εκβίαζε και της ζητούσε να συνεχίσει να του αποστέλλει υλικό με ανάλογο περιεχόμενο.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 32χρονου στην Πέλλα.

Σε έρευνα στον επαγγελματικό χώρο του 32χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, υπολογιστική μονάδα, κάρτα μνήμης, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης, συσκευή κινητού τηλεφώνου και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Newsroom ΔΟΛ 

Προβλήθηκε 1881 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.