Για υποτυπώδη ως ανύπαρκτη εξέταση των αναπήρων από γιατρούς των Επιτροπών κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Λέσβου.

Περνούν για επανέλεγχο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων με ποσοστά αναπηρίας από 67% έως 80% και κόβονται σωρηδόν, καθώς η αναπηρία τους υποβιβάζεται στο 50% και 55%, χωρίς μάλιστα να εξετάζονται ουσιαστικά.

Σε αυτή την καταγγελία προχώρησε χθες ο Σύλλογος Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Λέσβου, αμφισβητώντας ευθέως τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την επανεξέταση των μελών του και εκτιμώντας πως εφαρμόζεται σκληρή γραμμή με στόχο την εξοικονόμηση των επιδομάτων από το κράτος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θεόδωρος Χάιδος, οι πάσχοντες με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που εξετάστηκαν το τελευταίο διάστημα από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, παρά τα εμφανή κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη μεταφορά τους με αναπηρικά αμαξίδια, βρέθηκαν να υποβιβάζονται σε χαμηλότερα ποσοστά αναπηρίας με συνέπεια να στερούνται βασικά επιδόματα για την επιβίωση τους.

"Έξη μέλη του Συλλόγου μας με ποσοστά από 67% έως 80% υποβιβάστηκαν στο 50% και 55% αντίστοιχα και πλέον θα στερηθούν των επιδομάτων αναπηρίας που δικαιούνται με ότι συνεπάγεται ως προς το πρόβλημα βιοπορισμού που πρόκειται να αντιμετωπίσουν", είπε στα "Νέα της Λέσβου" ο κ. Χάιδος.

Και συνέχισε: "Αυτό το όποιο καταγγέλλουμε ως Σύλλογος Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι πως τα μέλη μας εισέρχονται στο χώρο εξέτασης των Επιτροπών ΚΕΠΑ με αναπηρικά αμαξίδια και τα ποσοστά αναπηρίας τους υποβιβάζονται, χωρίς καν ιατρικό ή έστω με υποτυπώδη έλεγχο.

Το να μπαίνουν ανάπηροι με τα καροτσάκια και τα ΚΕΠΑ να αποφαίνονται πως δεν είναι ανάπηροι, φαίνεται πως αποτελεί και αυτό ένα θαύμα της οικονομικής κρίσης, δηλαδή τους θεραπεύουν!" είπε ο κ. Χάιδος.

Για το επόμενο διάστημα, η διοίκηση του Συλλόγου και Φίλων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας σκοπεύει να αναδείξει το ζήτημα της προβληματικής όπως υποστηρίζει και πλημμελούς λειτουργίας των ΚΕΠΑ στους εκπροσώπους των κομμάτων της περιοχής μας, από τους οποίους θα ζητήσουν παρέμβαση προς τα αρμόδια Υπουργεία, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα μελών που αν και καθηλωμένα σε αναπηρικά αμαξίδια θα στερηθούν τα επιδόματα που προβλέπονται για τους αναπήρους, εφόσον τα ποσοστά αναπηρίας τους έχουν μειωθεί.

Σ.ΣΑΜ.
www.skplesvou.gr 

πηγή: http://www.i-diadromi.gr

Προβλήθηκε 1121 φορές

Μη φοβάστε… δεν έχετε αυχενικό σύνδρομο! (του Στέλιου Κολομβούνη - Φυσικοθεραπευτή)

Πάρα πολύ σύνηθες το φαινόμενο να πονάμε στον αυχένα μας, να πηγαίνουμε στον Γιατρό, να βγάζουμε μια ακτινογραφία και η γνωμάτευση να λέει «εκφυλιστικές αλλοιώσεις στους σπονδύλους Α6-Α7…» και άλλα περίεργα ιατρικά.

Έχω αργό μεταβολισμό και δεν μπορώ να χάσω κιλά. Ισχύει; (του Στέλιου Κολομβούνη)

Οι φράσεις «αργός μεταβολισμός», «δε μπορώ να χάσω βάρος λόγω του κακού μεταβολισμού μου», «είσαι τυχερός γιατί τρως ότι θες και δεν παχαίνεις» είναι απίστευτα υπέρ-χρησιμοποιούμενες.

Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα - Και ποια είναι τα πιο «καθαρά»

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.