Ένας 27χρονος Έλληνας, φοιτητής του Πολυτεχνείου, καταζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. για τον εμπρησμό αυτοκινήτου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Βασίλη Κρητικού στην Αργυρούπολη.

Η υπόθεση θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή σοβαρή και για το λόγο αυτό την έρευνα ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια. Βασικός ύποπτος είναι ένας 27χρονος, γιος αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, από την Ηλιούπολη, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι γονείς του προσήλθαν χθες στη ΓΑΔΑ, όχι όμως και ο ίδιος, ο οποίος αναζητήθηκε ανεπιτυχώς από τους αστυνομικούς.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 04:00 το πρωί στην οδό Κομνηνών, όπου δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άφησαν κάτω από το όχημα του Δήμου εμπρηστικό μηχανισμό. Από την έκρηξη το αυτοκίνητο, το οποίο κατά καιρούς χρησιμοποιείται και από τον Δήμαρχο, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο βρίσκονταν άνδρες της Άμεσης Δράσης που αντιλήφθηκαν ύποπτη μοτοσικλέτα. Αμέσως την καταδίωξαν και τότε οι ύποπτοι την εγκατέλειψαν με αναμμένη τη μηχανή, στην συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Μικράς Ασίας, και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε γυναίκα που ζει στην Ηλιούπολη, ενώ το πιθανότερο είναι ότι το όχημα χρησιμοποιούνταν από τον 27χρονο γιο της. Χθες, αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας πήραν κατάθεση από τους γονείς του υπόπτου.

«Στο Δήμο έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά. Καίνε κάδους σχεδόν κάθε εβδομάδα, σπάνε παιδικές χαρές, γράφουν συνθήματα σε τοίχους εναντίον μου, ενώ ομάδα νεαρών είχε καταλάβει το Δημαρχείο διαμαρτυρόμενη για την επένδυση στο Ελληνικό την οποία στηρίζουμε ως διοίκηση. Τότε με είχαν προπηλακίσει κατά την είσοδό μου στο μέγαρο. Το αποκορύφωμα ήταν ο χθεσινός εμπρησμός. Ο Δήμος δεν διαθέτει τους πόρους για να αναπληρώσει το όχημα», λέει στον «ΕΤ» ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Για την εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στην Αργυρούπολη, στην οδό Κομνηνών, σε δημοτικό αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας, ο δήμος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικού, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη και δεύτερο αυτοκίνητο. Επίσης κινδύνεψε να επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενη κατοικία.

Η σημερινή εμπρηστική ενέργεια αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα απειλών που δέχεται η δημοτική αρχή από τους "γνωστούς - άγνωστους" της περιοχής.

Να σημειωθεί επίσης πως, πριν από 15 ημέρες, στο προσωπικό λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης στελέχους της παράταξης του πρώην Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, γινόταν αναφορά για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να βάλει “μυαλό”. Από ότι φαίνεται κάποια νοσηρά μυαλά έκαναν πράξη τις συγκεκριμένες απειλές, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς και ο δήμαρχος.

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης είχε επισημάνει απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου ότι “Χιούμορ με αυτά τα πράγματα δεν κάνουνε διότι μπορεί να βρεθεί ένας τρελός και να το κάνει πράξη θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψουμε ο δήμος να γίνει έρμαιο των θιασωτών της βίας, που δεν θέλουν το νοικοκύρεμα του δήμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία δύο χρόνια, με την έναρξη της θητείας της νέας διοίκησης, στον δήμο συμβαίνουν διαρκώς, περιστατικά βανδαλισμών δημοσίων χώρων (εμπρησμοί κάδων), καταλήψεις, και τώρα και τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με άμεσο κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, παρά την πίεση που δέχεται, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει κόντρα στις φωνές της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης, οι οποίες μέρα τη μέρα αποδεικνύεται πως γίνονται και πιο επικίνδυνες.

 Πηγή: thetoc.gr



 

Προβλήθηκε 2279 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.