Με χαρά και συγκίνηση η κυρία Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, η κυρία Λάουρα Λαλαούνη-Μακροπούλου και η Πριγκίπισσα Τατιάνα, μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και της Επιτροπής «Elpida Youth» του Συλλόγου, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τον ανακαινισμένο 1ο όροφο του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

 

Πρόκειται για ένα έργο όχι μόνο πρότυπο και με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές για τη φιλοξενία άρρωστων παιδιών, αλλά και αισθητικά άρτιο, γεμάτο ζεστασιά και θαλπωρή, αφιερωμένο με πολλή αγάπη στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενώνα, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συγκινημένη έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, στη δεκαετία του ’90, τότε που ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» αποφάσισε να δημιουργήσει τον Ξενώνα.

«Οι δυσκολίες τότε ήταν πολλές», είπε, «γιατί εκείνη την εποχή η προκατάληψη για τον καρκίνο ήταν μεγάλη και οι περίοικοι αντιδρούσαν. Αντίθετα, σήμερα είναι όλοι πολύ φιλικοί με τα παιδιά και τις οικογένειες που φιλοξενούνται εδώ και ο Ξενώνας μας αποτελεί μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας και αγάπης. Μια αγκαλιά που τα νεότερα μέλη μας, τα μέλη της Επιτροπής «Elpida Youth», ανέλαβαν να την κάνουν ακόμα πιο όμορφη, να την εκσυγχρονίσουν, για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή τους και για να τα στηρίξουν ψυχολογικά.

Σήμερα νιώθω πολύ χαρούμενη, υπερήφανη και αισιόδοξη για τη συνέχιση του έργου μας, καθώς αυτό έχει βρει τόσο άξιους συνεχιστές, νέες δυναμικές γυναίκες με καινούριες ιδέες και προπαντός με ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς».

Στις σύντομες ομιλίες τους, η Μαριάννα Γουλανδρή, η Λάουρα Λαλαούνη-Μακροπούλου και η Πριγκίπισσα Τατιάνα ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη, που τους έδειξε τον δρόμο της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης και δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν σύντομα και την ανακαίνιση των υπόλοιπων ορόφων του Ξενώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση του 1ου ορόφου, αν και ριζική, ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες με έσοδα που συγκέντρωσε η Επιτροπή «Elpida Youth» μέσα από διάφορες δράσεις που ανέλαβε καθώς και από δωρεές.

Επικεφαλής στην υλοποίηση του έργου ήταν ο κύριος Γιώργος Σταματάκης, ο οποίος μελέτησε και επέβλεψε την κάθε λεπτομέρεια στη διαρρύθμιση των χώρων και την επιλογή των υλικών ώστε τα πάντα να είναι φιλικά προς τα παιδιά, καθώς και των χρωμάτων και των επίπλων, ώστε η κάθε γωνιά να λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στρώματα αποτελούν προσφορά της εταιρείας COCOMAT.

Η Επιτροπή «Elpida Youth», μαζί με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη συμβολή του στο έργο της ανακαίνισης, απένειμε στον κύριο Γιώργο Σταματάκη την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν η Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, η Λάουρα Λαλαούνη-Μακροπούλου και η Πριγκίπισσα Τατιάνα και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων σε συνδυασμό με το γεμάτο από θαυμασμό και χαρά βλέμμα τους καθώς περιεργάζονταν τον χώρο, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τα μέλη της Επιτροπής «Elpida Youth».

 

Λίγα λόγια για την Επιτροπή «Elpida Youth»

Η Επιτροπή «Elpida Youth» συστάθηκε πριν από δυο περίπου χρόνια και αποτελείται από τα νεαρότερα μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Επικεφαλής της Επιτροπής είναι οι κυρίες Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Λάουρα Λαλαούνη-Μακροπούλου και η Πριγκίπισσα Τατιάνα.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, η ανάληψη νέων δράσεων και η δημιουργία και εφαρμογή νέων προγραμμάτων που θα δώσουν ΕΛΠΙΔΑ και ΧΑΡΑ στα άρρωστα παιδιά. 

http://www.elpidayouth.gr/

Προβλήθηκε 434 φορές

Γονιμότητα: Οι ασυνήθιστοι παράγοντες που την επηρεάζουν (του Δρ. Ιωάννη Π. Βασιλόπουλου)

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), ένα στα επτά ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας, αλλά στο 10% των περιπτώσεων οι διαγνωστικές εξετάσεις έχουν φυσιολογικά αποτελέσματα

Η Αθήνα συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης  για τις διατροφικές διαταραχές

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Διατροφικών Διαταραχών (NEDA) των ΗΠΑ, η παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές (NEDAwareness)

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Θα αλλάξουμε τη βεβαίωση για τους καρκινοπαθείς

οι απαραίτητες τροποποιήσεις θα γίνουν, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών λέει τώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετά τον σάλο που ξέσπασε για το έγγραφο με το οποίο ζητείται βεβαίωση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών προκειμένου να χορηγηθούν φάρμακα.

Επίμονα περιττά κιλά: Πώς θα απαλλαγείτε; (εξηγεί η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη)

Πόσες φορές δεν έχετε κατηγορήσει τον εαυτό σας που δεν μπορείτε να αδυνατίσετε και που εξακολουθείτε να συσσωρεύετε λίπος, παρά τον περιορισμό των λιπαρών, τον υπολογισμό κάθε καταναλισκόμενης θερμίδας και την «ταλαιπωρία» στα γυμναστήρια;

Ο Ι.Σ.Α. ζητά την άμεση ενημέρωση για την αναγραφή στην συνταγή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πληροφορήθηκε ότι στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες