Λίγο πριν να αποχαιρετίσουμε τον παλιό και να υποδεχθούμε τον καινούριο χρόνο όλοι έχουμε ανάγκη να αφεθούμε στη μαγεία, να αποφορτιστούμε, να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ρομαντισμό.

Σ’ αυτό θα μας βοηθήσει ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και τα Σύνολα, οι ΙΕΡΑΞ.

Στην άκρως εορταστική τους συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο πανέμορφο, ιστορικό κτίριο του Νομισματικού Μουσείου στην καρδιά της Αθήνας, θα επιστρατεύσουν τις καλύτερες μελωδίες.

Τις μουσικές εκείνες που μας ταξιδεύουν αλλά και μας αφυπνίζουν, πουμπορούν να γίνουν το όχημα για τα όνειρά μας και το φάρμακο για τις πληγές και τα προβλήματα. Αυτές που-τελικά- μας κάνουν λίγο καλύτερους ανθρώπους και σίγουρα πιο ευτυχισμένους.

Τι θα ακούσει όποιος επιλέξει να είναι συμ-μέτοχος σ’ αυτή τη συναυλία; Συνθέσεις του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου αλλά και διεθνώς καταξιωμένων συνθετών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Wood waltz (Johann Strauss Jr), Ave Maria (Giulio Romolo Caccini), Medieval Dance (Σωτήρης Νικόλας Κάσσος), White Christmas, (Irving Berlin) κ.ά.


Σωτήρης Νικόλας Κάσσος, συνθέτης

Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος, καλλιτεχνικός διευθυντής των Συνόλων ΙΕΡΑΞ σημειώνει: «Εδώ και εκατοντάδες έτη, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γιορτάζουμε ως ανθρωπότητα τη γένεση μιας ανώτερης ιδέας που συμβολίζει την ειρήνη, τη χαρά, την ευμενή διάθεση και την επιδοκιμασία (δηλαδή, την ευδοκία).

H μουσική έχει τη δύναμη να μας μεταδώσει το απόσταγμα όλων των παραπάνω. Να ζεστάνει τις καρδιές μας, να μας θυμίσει ξανά πόσο σημαντικό είναι να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στον διπλανό, ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στις οποίες είναι αφιερωμένη αυτή η συναυλία».

Ταυτότητα εκδήλωσης: Κουαρτέτο των Συνόλων ΙΕΡΑΞ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία (Εν Ανθρώποις Ευδοκία)

1ο βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
2ο βιολί: Κώστας Κακάβας
Βιόλα: Κατερίνα Γκούμα
Τσέλο: Σεμέλη Κωστούρου
Καλλιτεχνική διεύθυνση Συνόλων ΙΕΡΑΞ, παρουσίαση: Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος

Συμμετέχουν:

Υψίφωνος: Άννα Μορφίδου


Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη

Πού: Νομισματικό Μουσείο, Ιλίου Μέλαθρον, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, τηλ.: 210 3632057, 210 3612834 και 210 3612872
Πότε: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 18.30
Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγός Ένδυσης: Παγώνη
Χορηγός Κοσμημάτων: AELIA by Fotini Kostouli 

Προβλήθηκε 1262 φορές