Διαβάζοντας στο διαδίκτυο έπεσε το μάτι μας σε ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο: "ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ" που κυκλοφορεί στην Ελλάδα απο τις αρχές του 2016.

Το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί την φωτογραφία αναφέρει:

"Στις μέρες μας είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν ένα βιβλίο στο οποίο να μπορούν να βρίσκουν την μορφή της δικής τους οικογένειας, το σχολείο τους, το σπίτι τους, τη δουλειά του μπαμπά και της μαμάς τους. Να έχουν ένα σημείο αναφοράς για όσα ζουν στην καθημερινότητά τους και να μπορούν να ταυτιστούν με το δικό τους βίωμα είναι κάτι που το συγκεκριμένο βιβλίο προσφέρει με χιούμορ και ευαισθησία. Μέσα απο υπέροχες εικόνες, εξερευνά τις διαφορετικές μορφές οικογένειας σήμερα και γίνεται υπέροχη αφορμή για συζήτηση ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους. Από τα σπίτια και το σχολείο, μέχρι τις διακοπές, το φαγητό και τα ρούχα… Κάθε οικογένεια είναι συναρπαστικά διαφορετική!

Η δική μου οικογένεια πώς είναι; Tου συμμαθητή μου η οικογένεια όμως δεν είναι σαν τη δική μου, για να δούμε ποια είναι; Υπάρχουν και οικογένειες που είναι εντελώς διαφορετικές απο τη δική μας; Ποιές είναι αυτές;

Μα αλήθεια υπάρχουν τόσες διαφορετικές οικογένειες; Σίγουρα θα βρείτε κάπου εκεί και τη δική σας!

To βιβλίο αυτό αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας καθώς επίσης και για να εξερευνήσει το κάθε παιδί το τί μπορεί να συμβαίνει στο κόσμο που ζεί παράλληλα με τον δικό του μοναδικό κόσμο.

Το κείμενο της Mary Hoffman (απόδοση στα ελληνικά: Αντώνης Παπαθεοδούλου) συμπληρώνεται πολύ αρμονικά από την παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Ros Asquith, που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην λεπτομέρεια χωρίς να είναι πολύ φορτωμένη.

Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο όχι μόνο για τους γονείς αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες κέρδισε το School Library Association Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7 ετών, την πρώτη χρονιά που θεσμοθετήθηκε το βραβείο, το 2011, και ήταν στη μακρά λίστα για το NASEN Award. Έχει μεταφραστεί σε 18 χώρες.

 Mary Hoffman & Ros Asquith

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες

(The great big book of Families)

Η Mary Hoffman (1945) είναι Βρετανή συγγραφέας και κριτικός. Έχει εκδώσει περισσότερα από 90 βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Ζει στην Όξφορντσαϊρ της Αγγλίας μαζί με τον σύζυγό της.

H Ros Asquith εργάστηκε ως σκιτσογράφος της εφημερίδας Guardian για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει γράψει και εικονογραφήσει περισσότερα από 60 παιδικά βιβλία. Ζει στο Λονδίνο με την οικογένειά της."

Ξεφυλλίζοντας το,  βλέπουμε ωραίες εικόνες (είναι για παιδιά μέχρι 7 ετών) και φτάνουμε στις σελίδες 7-8 όπου υπάρχει αυτή η εικόνα.

Αλήθεια μπορώ να εξηγήσω στο παιδί μου όλες τις εικόνες; Στην Ελλάδα που μεγαλώνει υπάρχουν αυτές οι οικογένειες;

Το βιβλίο αυτό υπάρχει από το 2011 στο εξωτερικό!!!

Στην Ελλάδα ο σκοπός του εκδοτικού οίκου ποιός είναι να το φέρει μετά απο 5 χρόνια;

Τι προσπαθεί να μας πει ο ποιητής; Ότι πρέπει να συνηθίσουμε όλοι μας αλλά και ένα  μικρό παιδί  ότι θα υπάρξουν και εδώ κάποια στιγμή δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες;

Να μην ξεχάσουμε και το δεύτερο ενημερωτικό βιβλίο της σειράς που βγήκε το 2015 με τίτλο : "Welcome to the Family" με αυτό το εξώφυλλο και με μία ωραία σελίδα.

 

 

Άντε και Καλή Χρονιά.

Προβλήθηκε 1797 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...