Σημερινή φωτογραφία απ' την Ελλάδα με θερμοκρασία κάτω απ' το μηδέν.

Οικογένειες προσφύγων ζουν έτσι.
«Tόσα εκατομμύρια ευρώ έχουνε πάρει το κράτος και οι ΜΚΟ για τους προσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με έρευνες αναλογει 6000 ευρώ για τον καθένα και ακόμα ζούνε σε αυτές τις συνθήκες οικογένειες. Kάτι σάπιο θα υπάρχει δεν εξηγείται αλλιώς»
(Από τον τοίχο της Paola Revenioti)Πηγή : lifo.gr 

Προβλήθηκε 925 φορές

Με δάνεια μας αλλάζουν τα φώτα… (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ)

Τέλη του 2012 ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, υφυπουργός και επιτετραμμένος της ομοσπονδιακής καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau πως ένα από τα σχέδια του για την Ελλάδα, είναι εκσυγχρονισμός του οδοφωτισμού με λάμπες LED.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ'' ( του  Σπύρου Τζόκα)

Η ιδεολογικοποίηση της ιστορίας και η χρήση της για τον εθνικό φρονηματισμό και την ιδεολογική χειραγώγηση έχει επιχειρηθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν και κάποιες φορές στοίχισε ακριβά στην ανθρωπότητα.

Η ψυχρολουσία ενός θερμού επεισοδίου (Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη)

«Όχι στη βάρδια μου», ή «αυτό δεν θα συμβεί στη βάρδια μου» – είναι μια αμερικάνικη έκφραση (ίσως και αγγλοσαξωνική, δεν γνωρίζω καλώς) που σημαίνει κάτι περισσότερο απΆ αυτό που λέμε εμείς, «όχι, όσο περνάει απΆ το χέρι μου».

Βάρκιζα τότε και σήμερα. (Π.Δ.Κ.)

Πριν 73 χρόνια το Ε.Α.Μικό κίνημα υπέγραψε, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας. Οι συνέπειες της, στις ζωές των πατεράδων και των παππούδων μας, ήταν τραγικές. Για δεκαετίες δεν μπορούσαν να πουν ούτε το όνομα τους, πολλοί περισσότερο ότι είναι αριστεροί και συμμετείχαν στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ στην Κατοχή.