Αγαπητές/οί, Δημότισσες/ες.

Για μία ακόμη φορά καλούμαστε να δώσουμε απάντηση σε άτομα που απευθύνονται στον Δήμο με απαξίωση, μηδενισμό και με εμπαθείς πολιτικά απόψεις, που με την αρωγή της παραπληροφόρησης και της σποράς ψευδών ειδήσεων, προσπαθούν να διαβάλουν το έργο της σημερινής διοίκησης και να κάνουν κακό στη λειτουργία του Δήμου και κατά συνέπεια στους δημότες.

Όλα αυτά όμως έχουν τα όρια τους όταν τα εν λόγω άτομα είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δηλαδή «εκλεκτοί» του λαού, μια εκλογή που φέρει μεγάλες ευθύνες απέναντι στους ψηφοφόρους που τους επέλεξαν.

Μέσα σε αυτό το φαιδρό κλίμα, η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» κα Γιώτα Παναγιωτοπούλου – Χαρδαλιά, κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου για «εγκληματική αμέλεια αναφορικά με τις συνθήκες συντήρησης και καθαριότητας του νερού της πισίνας» κάνοντας λόγο για «ουρολοίμωξη και επιπεφυκίτιδα» που έπαθαν χρήστες του κολυμβητηρίου. Μια ανυπόστατη και ψευδή είδηση όπως θα αποδείξουμε με στοιχεία.

Αναφορικά με τον εργαστηριακό έλεγχο των δεξαμενών του κολυμβητηρίου, θέτουμε στη διάθεση των δημοτών ΟΛΟΥΣ τους ελέγχους του τελευταίουμήνα που φέρουν την ένδειξη «εντός των ορίων» που καθορίζονται στην Υγειονομική Διάταξη Γ1/443, ΦΕΚ 87/Β/1973, (σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του ελέγχου για αερόβιους μικροοργανισμούς στους 37ο C, για κολοβακτηριοειδή και για Escherichia coli).

Πιο συγκεκριμένα, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΒΑΣΗ (το τονίζουμε, γιατί σύμφωνα με το ΦΕΚ Β, φύλλο 1362, άρθρο 15 Β, παράγραφος 2, 18 Οκτωβρίου 2001 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης: «Κάθε δεκαπενθήμερο επιβάλλεται μικροβιολογικός έλεγχος δείγματος νερού της πισίνας»). Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα στο εσωτερικό των δεξαμενών, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιείται τακτικά (τελευταία φορά το Σάββατο 7/1/17).

Η κα Παναγιωτοπούλου παραπληροφορεί τον λαό του Βύρωνα ότι ο τελευταίος δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε ένα μήνα πριν!!! («δανειζόμαστε» τα δικά της θαυμαστικά γιατί η αναλήθεια έχει και κάποια όρια) και πιο συγκεκριμένα στις 12/12/2016. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στις 19/12/2016 (μία εβδομάδα δηλαδή μετά) και στις 9/1/2017 (θυμίζουμε ότι το κολυμβητήριο ήταν κλειστό την περίοδο των εορτών, δηλαδή από τις 23/12/2016 έως τις 3/1/2017). Έλεγχοι που όπως αναφέραμε ήταν αρνητικοί σχετικά με την ύπαρξη μικροοργανισμών στις δεξαμενές.

Το πρόβλημα είναι ότι σε «κάποιους» δεν αρέσει ότι το κολυμβητήριο λειτουργεί ΑΡΙΣΤΑ, με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΕΠΙΤΥΧΙΑ, όπως επιβεβαιώνει η παρουσία σ΄αυτό 2000 χρηστών. Χρήστες που δεν παραπονέθηκαν ΠΟΤΕ για αντίστοιχο πρόβλημα.

Θα θέλαμε να τονίσουμε δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι ότι η Δημοτική Αρχή λειτουργεί τις εγκαταστάσεις με σοβαρό αίσθημα ευθύνης, τηρώντας ΟΛΑ τα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής προς όφελος των πολιτών, όχι σχηματικά ή επικοινωνιακά ΑΛΛΑ ουσιαστικά, διαχειριζόμενη τη Δημόσια περιουσία του Δήμου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υποθηκεύσει το μέλλον του Βύρωνα όπως έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Σε ό,τι αφορά το θέμα που ψευδώς αναδείχθηκε, επαναλαμβάνουμε πως πραγματοποιούμε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εβδομαδιαία βάση που αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων των εγκαταστάσεων.

Το δεύτερο και επίσης σημαντικό, είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ (πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Δημοτικό Σύμβουλο) να ασκήσει μικροπολιτική εις βάρος των πολιτών. Για το τελευταίο θα είμαστε ΠΟΛΥ αυστηροί προκειμένου να υπερασπίσουμε τους πολίτες και τον δήμο. Ειδικά το θέμα που αναδείχθηκε και με τον τρόπο που αναδείχθηκε επισύρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η σύνεση και η λογική και να μην ξαναεμφανιστούν παρόμοια «φαινόμενα».

 

Προβλήθηκε 1133 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.