Tις τελευταίες μέρες αποκαλύφθηκε μια ακόμα οσμή σκανδάλου, που κι΄αυτή την φορά, (τι σύμπτωση!) είχε γερμανική υπογραφή.

Θα μου πείτε, σιγά το νέο! Από την εποχή του σκανδάλου της Siemens και των υποβρυχίων που γέρνουν, πίσω από κάθε σκάνδαλο που λαμβάνει χώρα στον τόπο της "φαιδράς πορτοκαλέας", ψάξε να βρεις κάποια γερμανική εταιρεία...

Τα τελευταία επτά χρόνια των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ, που συμβολικά ονομάζονται "μνημόνια", με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να στενάζει από την φτώχεια και την στέρηση, με τα παιδιά μας να παίρνουν των οματιών τους και να ξενιτεύονται, με τους συνταξιούχους να μετράνε κάθε μήνα πόσα επιπλέον τους έκοψαν, τους παραγωγούς να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα καλλιεργητικά έξοδα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, οι γερμανικές εταιρείες συνεχίζουν να διακινούν "μαύρο" πολιτικό και μιντιακό χρήμα σε ημετέρους και παπαγαλάκια. Το όχημα που επιλέχθηκε αυτή την φορά είναι το ΚΕΛΠΝΟ και η εταιρεία ΝOVARTIS.

Mε Γερμανούς συμβούλους της GIZ και βασικούς εταίρους την ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα των μνημονίων, το γερμανικό υπουργείο Υγείας και θυγατρική εταιρεία η οποία συνδέεται με κορυφαίο ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, όλα πήραν τον δρόμο της συνήθους διαδικασίας...

Να υποθέσω ότι και η NOVARTIS είναι γερμανικών συμφερόντων;

Και για να τελειώνουμε με τον μύθο των ¨τίμιων" Γερμανών και των ¨διαφθαρμένων" Ελλήνων αξίζει να αναφέρω το εξής ανέκδοτο!

Πάει ένας Ελληνας στη Γερμανία.

Στην μπυραρία συναντάει ένα Γερμανό, ο οποίος τον κοιτάζει βλοσυρά και του λέει: "Τι θέλεις εσύ στη χώρα μου,εσείς είστε καθηγητές στη διαφθορά"!

Και του απαντάει ο Ελληνας:"Μην ταράζεσαι. Μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη διαφθορά ήρθα να κάνω φίλε μου!".

Π.Κ

http://www.agroeconomy.gr

Προβλήθηκε 1227 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...