Κράτος πρόνοιας, δίκαιη ανάπτυξη αναρωτιέμαι τι στο καλό είναι αλήθεια από αυτά και τι επικοινωνία και προπαγάνδα, όταν ο ΕΟΠΥΥ στερεί από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, το δικαίωμα στη στοιχειώδη θεραπεία, στη στοιχειώδη ελπίδα για μια ζωή κανονική, για μια ζωή βελτιωμένη;

Όταν στερεί από τους γονείς, από τους βιοπαλαιστές, από τους ανθρώπους που έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση, τη δυνατότητα να προσφέρουν στο παιδί τους, το στοιχειώδες, το βασικό, το απαραίτητο, το αναγκαίο.

Πως αυτοί οι άνθρωποι θα δουν πως η ζωή τους αξίζει να τη ζουν, πως έχουν ίδια δικαιώματα όταν ο ΕΟΠΥΥ με τις παράλογες αποφάσεις του, τους στερεί βασικά δικαιώματα ενός κράτους πρόνοιας, στοιχειώδη δικαιώματα ανθρώπων που ζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα;

Ναι, η χώρα έχει προβλήματα, βεβαίως στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας έχουν γίνει τραγικά λάθη, έχει γίνει πλιάτσικο κυριολεκτικά.

Όμως, προτού κόψουν αυτά τα χρήματα, προτού στερήσουν το δικαίωμα σε αυτά τα παιδιά για μια στοιχειωδώς καλύτερη ζωή, προτού τα στείλουν στον Καιάδα, ας φροντίσει ο κύριος Πολάκης να βρει τα 2 δισεκατομμύρια, μαύρο χρήμα που ακόμα χάνεται στην υγεία, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Ας φροντίσει η κυβέρνηση να πατάξει την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή, ας φροντίσει να περιορίσει δαπάνες από άλλους τομείς, αντί να στείλει αυτά τα παιδιά στην αγκαλιά ενός κατώτερου θεού, στη σκοτεινιά της απελπισίας.

Για να καταλάβετε τον παραλογισμό του ΕΟΠΥΥ δεν θα πούμε πολλά. Μόνο για παράδειγμα πως για την λογοθεραπεία καταβάλλει 1,3 ευρώ την ώρα, όπως και για άλλες θεραπείες και θέλει αυτό το 1,3 να το κάνει μικρότερο.

Αίσχος κύριοι του ΕΟΠΥΥ. Αυτό δεν λέγεται κράτος πρόνοιας, είναι κράτος δράκουλας κύριοι του ΕΟΠΥΥ, κράτος που τρώει τις σάρκες των παιδιών του.

Η κυβέρνηση και ιδίως μία κυβέρνηση που λέγεται αριστερή, οφείλει γρήγορα να παρέμβει, οφείλει να σταματήσει αυτό το αίσχος του ΕΟΠΥΥ.

Θανάσης Λυρτσογιάννης (www.newsit.gr)

Προβλήθηκε 1367 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.