Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης στη 13η Συνεδρίασή της 13ης Οκτωβρίου 2016, ευτυχώς δεν ήταν και Τρίτη, συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το ταυτόσημο αίτημα του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Ηλιούπολης «Ευάγγελος Παπανούτσος» να αλλάξουν Πολιούχο προστάτη .

Πολιούχος άγιος, Προστάτης των Σχολείων ήταν η Αγία Παρασκευή η οποία γιορτάζει στις 26 Ιουλίου που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω θερινών διακοπών.

Πρόσφατα η ενορία της Αγίας Παρασκευής έφτιαξε ένα πολιτιστικό κέντρο και ενσωμάτωσε σ' αυτό δύο μικρούς Ναούς τον Άγιο Νεκτάριο που γιορτάζει το Νοέμβριο και τα σχολεία είναι ανοικτά και τον Άγιο Παντελεήμονα που γιορτάζει τον Ιούλιο και τα σχολεία είναι κλειστά.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών των δύο σχολείων μέσης εκπαίδευσης συνήλθαν σε «πλατειά» και «κοινή» ολομέλεια και συζητήσανε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την Πολιούχο Αγία Παρασκευή που γιορτάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο κα είναι και μακριά από το σχολείο, 892 μέτρα.

Μετά από πολύ προβληματισμό και ανταλλαγή επιχειρημάτων βρέθηκε η λύση να ορισθεί ως πολιούχος Άγιος ένα από τα παρεκκλήσια του πολιτιστικού κέντρου.

Ποιό όμως; Ο Άγιος Νεκτάριος ή ο Άγιος Παντελεήμων;

Το πράγμα φώναζε από μόνο του ο Άγιος Νεκτάριος κέρδιζε κατά κράτος των Άγιο Παντελεήμονα.

Το μεγάλο ατού του Αγίου Νεκταρίου ήταν ότι γιόρταζε τον Νοέμβριο που το σχολείο βρίσκεται στο «φόρτε» του εκπαιδευτικού του έργου.

Η απόφαση ελήφθη παμψηφεί «εν πλήρη ομονοία» όλων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών ή συνδικαλιστικών παρατάξεων που ανήκουν.

Η επιστολές προς το Δημοτικό Συμβούλιο συντάχθηκαν εκ μέρους των διευθυντών και το θέμα, λόγω του επείγοντος, ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Νοεμβρίου 2016.

Νάμαστε λοιπόν στη Συνεδρίαση

2ο ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ «Ανάδειξη πολιούχου Αγίου του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Ηλιούπολης.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (ο κ. Δημήτρης Καλαντίδης αντιπρόεδρος του Δημοτικούς Συμβουλίου εκ της Παράταξης του κ. Χρήστου Κοκοτίνη «Ηλίου-Πόλις ανθρώπινη πόλη»): Εισάγεται εκτός Ημερήσιας Διάταξης το με αριθμό 2 θέμα «Ανάδειξη πολιούχου Αγίου του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Ηλιούπολης.»

Προχωράμε στο 2ο θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης: «Ανάδειξη Πολιούχου Αγίου για το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Ηλιούπολης».

Θα το εισηγηθεί ο κ. Δημητρόπουλος.

Α.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα είναι: Μας ζήτησε το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο να αλλάξει Πολιούχο και να γίνει «Ο Άγιος Νεκτάριος» αντί για την «Αγία Παρασκευή». Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Αν δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση, ερώτηση, ψηφίζεται ομόφωνα;

Κυρία Τσατσούλη, θέλετε να ρωτήσετε κάτι;

Α.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ: Λευκό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Λευκό η κα Τσατσούλη.

Κατά πλειοψηφία απ’ όλες τις υπόλοιπες Παρατάξεις.

Λευκό και η Αριστερή Πρωτοβουλία και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι υπόλοιπες Παρατάξεις υπέρ.

Και η κα Χωματά λευκό.

Άρα, κατά πλειοψηφία.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Εγκρίνεται... εγκρίνεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 65, 67 και 69 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ)

Ι) Ομόφωνα αποφασίζει Εγκρίνει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος

ΙΙ) Αποφασίζει κατά πλειοψηφία (δηλώνοντας λευκό οι κ.κ. Χωματά, Τσατσούλη, Μαργαρώνης και Σόφης)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν:

1. Η λευκή ψήφος της Κας Χωματά που διετέλεσε και Διευθύντρια του 5ου Λυκείου και έφερε τη πρόταση ονομασίας του λυκείου σε «Ευάγγελος Παπανούτσος»

2. Από την «αξιωματική αντιπολίτευση» στο Δήμο τη παράταξη «Ηλίου – Πόλις ανθρώπινη πόλη» δεν πήρε κανένας το λόγο και ψηφίσανε άνευ κανενός σχολίου ως όλες οι «σιωπηλές παρατάξεις».

 

 

 

το μάτι πίσω απο την πλάτη

26.01.2017

 

Προβλήθηκε 2951 φορές