«Μετά από την στάση των εταίρων μας στο πρόσφατο Eurogroup, η κυβέρνηση της Ελλάδας θεωρεί ότι η Ελλάδα, αλλά κι η Ελληνική κοινωνία εξήντλησαν κάθε περιθώριο για επίδειξη πνεύματος συνεννόησης και συνεργασίας με τους δανειστές μας.

Δυστυχώς, όπως πλέον έχει γίνει φανερό σε όλους, οι θεσμοί δεν δείχνουν καμιά διάθεση ανταπόκρισης σε οποιαδήποτε πολιτική θα μπορούσε να υποστηρίξει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, και την πορεία προς την ανάκαμψη και την ευημερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Η συνέχιση αυτής της πορείας, υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενεών, των παιδιών μας και των εγγονιών μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της οποίας ηγούμαι με εντολή του Ελληνικού λαού, αρνείται να υποθηκεύσει με τέτοιον τρόπο την πορεία της χώρας και της κοινωνίας μας.

Δεν έχουμε άλλη λύση, από το να κηρύξουμε άμεσα στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος της χώρας, επικαλούμενοι τις πρόνοιες του ΟΗΕ σχετικά με τις ελάχιστες εγγυήσεις που πρέπει να διασφαλίζονται από τις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης ενός σύγχρονου κράτους. Και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα, διακόπτουμε κάθε άλλη σχετική συζήτηση στα πλαίσια των μνημονίων, και καλούμε τους δανειστές της χώρας σε διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους της χώρας σε ύψος τέτοιο, που να μπορεί να αποπληρωθεί σταδιακά, με αξιοπιστία από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και με αξιοπρέπεια στη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων, καθώς και με προοπτική ανάπτυξης.

Σας ευχαριστώ»

 

Y.Γ: Ετσι θα θέλαμε να είναι η δήλωση ενός πρωθυπουργού, ο οποίος προτάσσει το συμφέρον του Λαού και της Πατρίδας. Δυστυχώς, μεχρι στιγμής δεν έχει γίνει τέτοια δήλωση από το Μέγαρο Μαξίμου. 

http://www.agroeconomy.gr/

Προβλήθηκε 1063 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...