Συντάκτης: efsyn.gr

Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό βρίσκεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στον οποίο πρόσφυγες δεν επιτρέπουν την είσοδο σε χώρο που τελεί υπό κατάληψη.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και επικρατεί ένταση.

Να σημειωθεί ότι ομάδα προσφύγων έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και καταγγέλλοντας έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

• Μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και πάνες.

• Το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο.

• Δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.

• Δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές.

• Τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.

Η οργάνωση καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό και να αναζητήσει νέους χώρους φιλοξενίας. 

Προβλήθηκε 975 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.