Μεγάλες αλλαγές στην ύλη των μαθημάτων όλων των τάξεων προβλέπεται από το νέο σχολικό έτος.

Ειδικότερα τα βιβλία των Θρησκευτικών αναμένεται να αλλάξουν σε όλες τις τάξεις, ενώ νέα εγχειρίδια θα εισαχθούν στα Μαθηματικά του Δημοτικού. Επιπλέον, προβλέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών όλων των διδακτικών αντικειμένων.

Ιστορία και Αρχαία, δύο διδακτικά αντικείμενα-πεδία πλούσιων πολιτικών και όχι μόνο αντιπαραθέσεων, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τα νέα προγράμματα σπουδών, θα δίνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές στη διδασκαλία της Ιστορίας.

Στα… συρτάρια του ΙΕΠ βρίσκονται προτάσεις, όπως η «επιστροφή» του «Επιταφίου» του Θουκυδίδη στο Λύκειο αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση του έργου του Σοφοκλή «Αντιγόνη.

Μια πληρέστερη εικόνα πάντως για τις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα έχουμε έπειτα από το πόρισμα της Βουλής για το Λύκειο (σ.σ. τις επόμενες εβδομάδες).

Οι προετοιμασίες για τις αλλαγές είναι πυρετώδεις, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα νέα προγράμματα σπουδών.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» τόνισε ότι τα νέα εγχειρίδια που θα εισαχθούν στις σχολικές αίθουσες, θα αντικαταστήσουν τα παλιά βιβλία.

«Έχουν χαρακτήρα φακέλου που συγκεντρώνει σειρά πηγών, κειμένων και επιπλέον υλικού που αφορά τη λογική των νέων προγραμμάτων σπουδών. Δεν υπήρχε η δυνατότητα συγγραφής νέων βιβλίων, επομένως προχωρήσαμε σε αυτή τη μέθοδο» τόνισε

Πηγή: www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 2668 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.