Σε αναζήτηση «χορηγών» και σε επιπλέον χαράτσωμα των γονιών προτρέπει η διοίκηση του Δήμου Δράμας τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να βρουν πόρους για τα λειτουργικά έξοδα, καθώς, όπως ανακοίνωσε, δεν θα διατεθεί ούτε ένα επιπλέον ευρώ μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Πρόκειται για ακόμη μια όψη της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, για την οποία φέρει την κύρια ευθύνη η κυβέρνηση και οδηγεί τα σχολεία σε «ασφυξία», ενώ την ίδια ώρα στήνει επιτροπές για να μελετήσουν τάχα τα οικονομικά της εκπαίδευσης, στην ουσία για να νομιμοποιήσουν την υποχρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, από τη διοίκηση του δήμου και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε στους διευθυντές των σχολείων που κλήθηκαν σε συνάντηση, ότι λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης, αλλά και του μεγάλου κόστους της θέρμανσης των σχολείων το φετινό βαρύ χειμώνα, τα χρήματα που έχουν μείνει πια στις Σχολικές Επιτροπές είναι ελάχιστα.

Παρότρυνε δε τους διευθυντές, με μεγάλη φειδώ, να καταθέτουν τα αιτήματά τους προς τις Σχολικές Επιτροπές και για αναλώσιμα να απευθύνονται στους γονείς των μαθητών και στους Συλλόγους Γονέων!

Προχωρώντας ακόμη παραπέρα, αναφέρθηκε στα οφέλη σχολείων που ήδη αξιοποιούν χορηγούς για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν...

Δηλαδή, σε αντικατάσταση της χρηματοδότησης από το δήμο, οι διευθυντές θα πρέπει να αναζητήσουν χορηγούς και να βάλουν τις επιχειρήσεις στα δημόσια σχολεία ή να φορτώσουν τη λειτουργία των σχολείων στους γονείς, που ολοένα και περισσότερο καλούνται να καλύπτουν ανάγκες των σχολείων, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη που ήδη έχει αδειάσει από τη φοροληστεία, τις μειώσεις μισθών, την ανεργία.

πηγή: http://www.alfavita.gr 

Προβλήθηκε 1936 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.