Την απόφαση να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, έλαβαν τα σωματεία των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), διαμαρτυρόμενα στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Όπως αναφέρουν τα σωματεία, «απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011 που μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της», τονίζουν πως η εν λογω ρύθμιση θα προκαλέσει τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στον φορέα, υπονομεύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε στάση εργασίας, προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.  

Συντάκτης: efsyn.gr

Προβλήθηκε 2500 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).