Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα (23.02.2017), η Μ.Β. η οποία στις 20 Φεβρουαρίου 2016 συνελήφθη στο Ελληνικό Αττικής την ώρα που έριχνε δηλητηριασμένα κεφτεδάκια στην διασταύρωση των οδών Πόντου και Πλαπούτα 10Α.

Την γυναίκα είδε γείτονας της, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του ξημερώματα.

Ο άνδρας κάλεσε αμέσως το 100, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πήγαν επί τόπου, συνέλαβαν την Μ.Β. πήραν μαζί τους δείγμα της φόλας και την οδήγησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Α.Τ. Ελληνικού.

Με εντολή εισαγγελέα η συλληφθείσα πήρε τριήμερη αναβολή για να απολογηθεί και έκτοτε η δίκη αναβλήθηκε άλλες τρεις φορές εντούτοις η τοξικολογική εξέταση της τροφής έδειξε ότι τα κεφτεδάκια ήταν όντως δηλητηριασμένα με φυτοφάρμακο, όπως ειπώθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Και η ίδια ουσία βρέθηκε και στα σπλάχνα της γάτας που δύο μέρες πριν εντοπιστεί η δράστης, είχε βρεθεί στην ίδια γειτονιά, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, ο Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν και μάρτυρας κατηγορίας

Αναμένεται η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ

Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της και μόνη μάρτυρας υπεράσπισης της ήταν η κόρη της η οποία με γελοία επιχειρήματα προσπαθούσε να πείσει ότι η μητέρα της είχε βγει εκτός σπιτιού γιατί χτύπησε ο συναγερμός και όχι για να ρίξει τις φόλες.

Πλέον μετά την καταδίκη αναμένεται και η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ από το Αστυνομικό Τμήμα του Ελληνικού.

Η Τζέλα Παγώνη γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος κράτησε τη γυναίκα που προσπάθησε να μπει στο σπίτι της για να αποφύγει τη σύλληψη του είπε «Δεν θα το ξανακάνω!» ζητώντας του να την αφήσει.

Πολύ σημαντικό είναι ότι στο δικαστήριο οι δύο υποθέσεις δηλαδή η δολοφονία της γάτας με φόλα συσχετίστηκε με την υπόθεση της σύλληψης της συγκεκριμένης γυναίκας και έτσι η καταδίκη δεν έγινε για απόπειρα αλλά για την δηλητηρίαση του ζώου.

Κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είχαν υποψίες ότι η συγκεκριμένη γειτόνισσα τους εξοντώνει με φόλες τα αδέσποτα ζώα, καθώς έχει ξεκληριστεί η γατοαποικία της περιοχής πρόσφατα μάλιστα ένα ακόμα γατί βρέθηκε νεκρό από φόλα, ενώ το σκυλί του αδερφού του αυτόπτη μάρτυρα έπεσε θύμα της λίγες μέρες πριν την σύλληψη της γυναίκας, αφού έφαγε και αυτό δηλητηριασμένη τροφή αλλά κατάφεραν να το σώσουν μεταφέροντας το αμέσως στον κτηνίατρο.

Πηγή: .zoosos.gr (το διαβάσαμε στο bloko.gr)

Προβλήθηκε 2612 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.