Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου για ακόμα μια χρονιά τιμά την ημέρα αυτή την Τετάρτη 8 Μάρτη, με μια σπουδαία παράσταση:

"Μονόλογος" της Σιμόν ντε Μποβουάρ, με τη Μάνια Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά και τη συμμετοχή της τσελίστριας Μαίρης Σκοπελίτη.

Το έργο:
Η Μυριέλ βρίσκεται μόνη, παραμονή πρωτοχρονιάς, σ' ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Είναι εγκαταλελειμμένη απ' όλους και απομονωμένη. Αυτή τη βραδιά, που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους, αυτή ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της.

Αποδίδει ευθύνες σε όλους τους άλλους και προσπαθεί να κρατηθεί από φαντασιώσεις και γεγονότα που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει.

Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ αφήνει τον θεατή ν' αποφασίσει για την αιτία της ανθρώπινης μοναξιάς και τις επιπτώσεις που απορρέουν από τις σχέσεις της αστικής οικογένειας.

Ένα κείμενο προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση.

Η Σιμον ντε Μποβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του. 

Προβλήθηκε 1335 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.