800 περίπου μαθητές εκπαιδεύονται σε θέματα οδικής ασφάλειας στην Ηλιούπολη σε συνεργασία του Δήμου με το Ινστιτούτο ΙΟΝΑΣ.

Στον χώρο του πάρκινγκ του Δημαρχείο εγκαταστάθηκαν για τρεις μέρες προσομοιωτές συνθηκών ατυχημάτων με τους οποίους οι μαθητές των λυκείων ζουν τις πραγματικές αισθήσεις που νιώθει ένας εποχούμενος, όταν βρίσκεται σε συνθήκες ατυχήματος.

Οι μαθητές συνειδητοποιούν την τεράστια σημασία και αναγκαιότητα της ζώνης ασφαλείας καθώς τους είναι αδύνατο να συγκρατηθούν και στον προσομοιωτή της πρόσκρουσης και στο ανατρεπόμενο αυτοκίνητο και κατανοούν τις τεράστιες δυνάμεις που ασκούνται πάνω τους.

Οι μαθητές επίσης συνειδητοποιούν τις αισθήσεις και τις ικανότητες που χάνουν με την χρήση του αλκοόλ και πόσο αδύνατο είναι να ελέγξουν τις κινήσεις τους και να κινηθούν με ασφάλεια στο χώρο.

Είναι ένα πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης στο πλαίσιο της ανάπτυξης μέτρων οδικής ασφάλειας που αναπτύσσονται στην πόλη, όπως οι ασφαλείς οδικοί άξονες, οι διαγραμμίσεις, η συντήρηση των σηματοδοτών κυκλοφορίας, η σήμανση, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας γύρω από τα σχολεία και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

http://www.ilioupoli.gr 

Προβλήθηκε 2372 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.