ΑΔΑ: 6ΔΩΥΩΡΥ-6ΤΦ - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αλ. Παπάγου, Κιθαιρώνος, Γορτυνίας, Χελμού, Καρέα, Αλαμάνας, Θηβών, Αριώνος και Θερμοπυλών της περιοχής Αγίας Μαρίνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αλ. Παπάγου, Κιθαιρώνος, Γορτυνίας, Χελμού,
Καρέα, Αλαμάνας, Θηβών, Αριώνος και Θερμοπυλών της περιοχής Αγίας Μαρίνας

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ο
Η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 6/2/2017, μετά την από 3.2.2017 αναβαλλόμενη συνεδρίαση, και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου, κ. Καλούδη Κων/νου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν:
1. Ο κ. Πανανός ως εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
2. Η κ. Βοσινάκη Ευαγγελία, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης
3. Η κ. Συνοδινού Γεωργία, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
4. Ο κ. Αντζινάς Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης
5. Ο κ. Αντύπας Γεώργιος, ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ – Ανθρώπινη Πόλη»
6. Ο κ. Σεφτελής Κων/νος, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
7. Ο κ. Καρκατσούλης Παναγιώτης, κάτοικος οδού Γορτυνίας

Παρόντες επίσης ήταν ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Παναγιώταρης, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Γουρλής Ιωάννης, οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Τζανέτος Φώτιος, Νικολακοπούλου Θεοδώρα, Παπαϊωάννου Αλεξάνδρα και Πανταζή Βιργινία και ο πρόεδρος της ΔΕΔ κ. Καλούδης Κων/νος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αφού καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, έδωσε το λόγο στην υπάλληλο κ. Νικολακοπούλου Θεοδώρα, που έκανε και την εισήγηση του θέματος και αναφέρθηκε στα εξής:

Αντικείμενο της παρούσας Μελέτης είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αλ. Παπάγου, Κιθαιρώνος, Γορτυνίας, Χελμού, Καρέα, Αλαμάνας και Θηβών της περιοχής Αγίας Μαρίνας.

Εξαιτίας των σχολείων που υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή (18ο νηπιαγωγείο, 3ο και 16ο δημοτικό σχολείο), της αύξησης των τροχοφόρων, καθώς και της ιδιαιτερότητας του ανάγλυφου στην συγκεκριμένη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, οι μονοδρομήσεις είναι απαραίτητες για την εύρυθμη και κυρίως ασφαλή κυκλοφορία αυτοκινήτων, δικύκλων και πεζών αλλά και για την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των μόνιμων κατοίκων.

Με την υφιστάμενη κατάσταση είναι μεγάλη ο κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος.

Με τις μονοδρομήσεις επιτυγχάνεται η μείωση των σημείων εμπλοκής στις διαδρομές των οχημάτων, αποσαφηνίζεται και διευκολύνεται η κυκλοφορία τους.

Για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
προτείνονται δύο εναλλακτικές λύσεις.

Οι προτεινόμενες μονοδρομήσεις, κυκλοφοριακές σημάνσεις και προτεραιότητες για κάθε εναλλακτική λύση αποτυπώνονται στα συνημμένα σχέδια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Πιο συγκεκριμένα:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 1
1. Μονοδρόμηση της οδού Αλ. Παπάγου, από την οδό Άθου έως την οδό Πηνελόπης, με κατεύθυνση προς την οδό Πηνελόπης. Η οδός Παπάγου, από την οδό Διγενή έως και την οδό Νιόβης έχει προτεραιότητα έναντι των κάθετων σε αυτή οδών.

2. Μονοδρόμηση της οδού Κιθαιρώνος, από την οδό Νιόβης έως την οδό Καρέα, με κατεύθυνση προς την οδό Καρέα.

3. Μονοδρόμηση της οδού Γορτυνίας, από την οδό Βερμίου έως την οδό Κιθαιρώνος, με κατεύθυνση προς την οδό Κιθαιρώνος.

4. Μονοδρόμηση της οδού Γορτυνίας, από την οδό Θερμοπυλών έως την οδό Κιθαιρώνος, με κατεύθυνση προς την οδό Κιθαιρώνος.

5. Μονοδρόμηση της οδού Χελμού, από την οδό Βερμίου έως την οδό Κιθαιρώνος, με κατεύθυνση προς την οδό Βερμίου.

6. Μονοδρόμηση της οδού Καρέα, από την οδό Κιθαιρώνος έως την οδό Θερμοπυλών, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

7. Μονοδρόμηση της οδού Αλαμάνας, από την οδό Καρέα έως την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, με κατεύθυνση προς την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

8. Μονοδρόμηση της οδού Αλαμάνας, από την οδό Θερμοπυλών έως την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, με κατεύθυνση προς την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

9. Μονοδρόμηση της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, από την οδό Αλαμάνας έως την οδό Καρέα, με κατεύθυνση προς την οδό Καρέα.

10. Μονοδρόμηση της οδού Φιλικής Εταιρείας, από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ έως την οδό Θερμοπυλών, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

11. Μονοδρόμηση της οδού Φιλικής Εταιρείας, από την οδό Διγενή έως την οδό Θερμοπυλών, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

12. Μονοδρόμηση της οδού Θερμοπυλών, από την οδό Φιλικής Εταιρείας έως την οδό Διγενή, με κατεύθυνση προς την οδό Διγενή.

13. Μονοδρόμηση της οδού Θηβών, από την Θερμοπυλών έως την οδό Διγενή, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

14. Μονοδρόμηση της οδού Αρίωνος, από την Θερμοπυλών έως την λεωφ. Αλεξ. Παπάγου, με κατεύθυνση προς την λεωφ. Αλεξ. Παπάγου.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 2
1. Μονοδρόμηση της οδού Αλ. Παπάγου, από την οδό Άθου έως την οδό Πηνελόπης, με κατεύθυνση προς την οδό Πηνελόπης. Η οδός Παπάγου, από την οδό Διγενή έως και την οδό Νιόβης έχει προτεραιότητα έναντι των κάθετων σε αυτή οδών.

2. Μονοδρόμηση της οδού Κιθαιρώνος, από την οδό Νιόβης έως την οδό Καρέα, με κατεύθυνση προς την οδό Καρέα.

3. Μονοδρόμηση της οδού Γορτυνίας, από την οδό Θερμοπυλών έως την οδό Βερμίου, με κατεύθυνση προς την οδό Βερμίου.

4. Μονοδρόμηση της οδού Χελμού, από την οδό Βερμίου έως την οδό Κιθαιρώνος, με κατεύθυνση προς την οδό Βερμίου.

5. Μονοδρόμηση της οδού Καρέα, από την οδό Κιθαιρώνος έως την οδό Θερμοπυλών, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

6. Μονοδρόμηση της οδού Αλαμάνας, από την οδό Καρέα έως την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, με κατεύθυνση προς την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

7. Μονοδρόμηση της οδού Αλαμάνας, από την οδό Θερμοπυλών έως την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, με κατεύθυνση προς την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

8. Μονοδρόμηση της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, από την οδό Αλαμάνας έως την οδό Φιλικής Εταιρείας, με κατεύθυνση προς την οδό Φιλικής Εταιρείας.

9. Μονοδρόμηση της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, από την οδό Θεμ. Σοφούλη έως την οδό Φιλικής Εταιρείας, με κατεύθυνση προς την οδό Φιλικής Εταιρείας.

10. Αντιδρόμηση της οδού Θεμ. Σοφούλη, από την οδό Βερμίου έως την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, με κατεύθυνση προς την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

11. Μονοδρόμηση της οδού Φιλικής Εταιρείας, από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ έως την οδό Θερμοπυλών, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

12. Μονοδρόμηση της οδού Φιλικής Εταιρείας, από την οδό Διγενή έως την οδό Θερμοπυλών, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

13. Μονοδρόμηση της οδού Θερμοπυλών, από την οδό Φιλικής Εταιρείας έως την οδό Διγενή, με κατεύθυνση προς την οδό Διγενή.

14. Μονοδρόμηση της οδού Θηβών, από την Θερμοπυλών έως την οδό Διγενή, με κατεύθυνση προς την οδό Θερμοπυλών.

15. Μονοδρόμηση της οδού Αρίωνος, από την Θερμοπυλών έως την λεωφ. Αλεξ. Παπάγου, με κατεύθυνση προς την λεωφ. Αλεξ. Παπάγου.

Στην υπό μελέτη περιοχή δεν υπάρχουν και δεν προτείνονται εγκάρσιες υπερυψωμένες λωρίδες σε οδοστρώματα («σαμαράκια»), συνεπώς δεν υπάρχουν κατακόρυφη σήμανση με συνδυασμό πινακίδων Κ-10 και P-32.

Από την παρούσα κυκλοφοριακή ρύθμιση δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Όλες οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα γίνουν με τους κανόνες της επιστήμης και την απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, όπως αποτυπώνεται στα συνημμένα σχέδια.

Η περιοχή μελέτης και οι εναλλακτικές λύσεις παρουσιάζονται στα συνημμένα σχέδια.

Η υπό μελέτη περιοχή δεν ανήκει στο Βασικό Οδικό Δίκτυο.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους των φορέων, στους δημοτικούς συμβούλους και σε όλους τους παρόντες στην Επιτροπή, για να διατυπώσουν ερωτήσεις οι οποίοι εξέφρασαν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους. Αφού δόθηκαν οι ζητούμενες διευκρινήσεις από τους αρμόδιους υπαλλήλους αποφασίστηκε να προαχθεί η δεύτερη εναλλακτικά λύση, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 2

Όλες οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα γίνουν με τους κανόνες της επιστήμης και την απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, όπως αποτυπώνεται στα συνημμένα σχέδια.

Η περιοχή μελέτης και οι εναλλακτικές λύσεις παρουσιάζονται στα συνημμένα σχέδια.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση λύθηκε η παρούσα συνεδρίαση.

1) ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
3) ΠΑΝΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
4) ΒΟΣΙΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
5) ΑΝΤΖΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6) ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7) ΣΕΦΤΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
8) ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

https://diavgeia.gov.gr/f/ilioupoli

Προβλήθηκε 1580 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.