Δεν έχει τέλος ο πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. από τη δράση των ομάδων καταστροφής και βανδαλισμών στα Μέσα Μεταφοράς.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο το τελευταίο 4ήμερο, από την περασμένη Πέμπτη έως την Κυριακή οι νεαροί αλώνιζαν στα λεωφορεία και κατέστρεφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Ενδεικτικό είναι ότι προέβησαν σε 35 αφαιρέσεις ή φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί πρόκειται συνήθως για «ζευγάρια» (άνδρας-γυναίκα), ανήλικοι που «χτυπούν» με… επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια.

Περιοχές δράσεις ήταν αυτές του Ζωγράφου, Εξαρχείων, Αμπελόκηποι, Πετρούπολη, Ίλιον, Πετράλωνα, Κερατσίνι, Πατήσια, Αγ. Βαρβάρα, Ψυχικό, Καισαριανή, Παγκράτι.

Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο φαινόμενο, αυτό του μιμητισμού από ομάδες συνήθως ανηλίκων και νεαρών που λειτουργούν αυτόνομα και ανοργάνωτα αντιγράφοντας τις ενέργειες των αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα οι «ερασιτέχνες» δράστες, συνήθως είναι επιβάτες των λεωφορείων, οι οποίοι σπάνε τις οθόνες των νέου τύπου ακυρωτικών μηχανημάτων, την ώρα που το δρομολόγιο είναι σε εξέλιξη και κάποιες φορές δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί από τον οδηγό ή άλλους επιβάτες.

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 1950 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.