Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η σιωπηλή Διαμαρτυρία για τον εμποδισμό της ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μας.

Η δράση θα υλοποιηθεί την 12.00 το μεσημέρι και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί, χωρίς να περπατούν, για 10 λεπτά (12.00-12.10), με την μάσκα του Άφωνου, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «ξάφνιασμα» από την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους.

Την πρόσκληση για συμμετοχή προς όλους απευθύνουν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility, σε κάθε πόλη της χώρας, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας,

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας.

Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα, το άπλωμα των εμπορευμάτων, τα τραπεζοκαθίσματα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων, προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης σχεδόν στο 50% του πληθυσμού της χώρας.

ΑΦΩΝΟΙ

Έτσι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ομάδες των μαθητών που έλαβαν μέρος στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, θα καλέσουν τις τοπικές αρχές και τους συμπολίτες τους σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με την δράσης «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα».

 

Προβλήθηκε 1490 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.