Η Πορτογαλία είναι η χώρα που κατέκτησε τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού ο Σαλβαδόρ Σομπράλ με το τραγούδι Amar Pelos Dois (Αγάπη για δύο) κέρδισε την προτίμηση των Ευρωπαίων τηλεθεατών συγκεντρώνοντας 758 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Βουλγαρία, στην τρίτη η Μολδαβία, στην τέταρτη το Βέλγιο και στην πέμπτη θέση η Σουηδία.

Η Ελλάδα με την Demy και το τραγούδι This is Love συγκέντρωσε μόλις 77 ψήφους και κατέλαβε την 19η θέση, ενώ η Κύπρος με το τραγούδι «Gravity» που ερμήνευσε ο Hovig συγκέντρωσε 68 ψήφους και κατατάχθηκε 21η σε σύνολο 26 χωρών που συμμετείχαν στον τελικό του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά κερδίζει η Πορτογαλία τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, και όλα αυτά χάρη στον Salvador Sobral.

Ο 27χρονος συμμετείχε σε ένα talent show στην Πορτογαλία αντίστοιχο με το Pop Idol, τερματίζοντας στην 7η θέση. Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Excuse me.

Η συμμετοχή του Salvador Sobral είχε συζητηθεί πολύ πριν την εμφάνιση του στον τελικό της Eurovision 2017, όχι μόνο για το τρυφερό τραγούδι που ερμήνευσε στην σκηνή, αλλά επειδή δημοσιεύματα τον ήθελαν να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.

Σε όλα αυτά έδωσε τροφή η αντικατάσταση του από την αδελφή του στις τεχνικές πρόβες για τον Α’ ημιτελικό.

Διαφορετική ήταν ακόμα και η συνολική παρουσία του στο διαγωνισμό, αφού ο Salvador φρόντισε σε συνεντεύξεις τύπου να μιλήσει θέματα όπως το προσφυγικό.

Η διοργάνωση της Eurovision απαγόρευσε στον Πορτογάλο διαγωνιζόμενο να φορά μπλουζάκι που έλεγε «Σώστε τους πρόσφυγες»

Η EBU απαγόρευσε την ημέρα του μεγάλου τελικού, στον πορτογάλο διαγωνιζόμενο της Eurovision, Salvador Sobral, να φοράει την μπλούζα του με λεζάντα «S.O.S Refugees»

 

Ο Σαλβαντόρ Σόμπραλ έχει φορέσει την μπλούζα "S.O.S Refugees" σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτού του διαγωνισμού, αλλά η EBU ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής προβάλλει ένα «πολιτικό μήνυμα», το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του διαγωνισμού, που δεν επιτρέπει πολιτικές τοποθετήσεις.

 

 

Δείτε εδώ την εμφάνιση που του χάρισε την πρώτη θέση.

Προβλήθηκε 2513 φορές