Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευσή μας στις 6 Μαΐου 2017, με τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, και μάλιστα με μια θέση στην πρώτη οχτάδα (στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί πάνω από διακόσια σχολεία πανελλαδικά), πράγμα το οποίο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας.

Ωστόσο η προσπάθεια δε σταματάει εδώ. Η βράβευση αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο να συνεχίσουμε και στα επόμενα χρόνια, έτσι όπως προϋποθέτει και η φιλοσοφία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου αλλά και η έννοια της Αειφορίας γενικά.

Ας δούμε τι σημαίνει Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο.

''Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη του διαγωνισμού Βραβείο Αειφόρου Σχολείου.

Το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε αποτελεί ένα οραματικό σχολείο που λειτουργεί ως Κοινότητα.

Στην καθημερινή σχολική ζωή δίνει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινότητα) με τα κοινά και τη διαχείρισή τους μέσα σε πνεύμα ομαδικό και συνεργασίας.

Είναι ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες''.

Ευχαριστούμε πολύ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά όλους τους γονείς, για τις ιδέες που μας πρότειναν στα Σχολικά Συμβούλια, καθώς και για την υποστήριξη και τη βοήθεια στο έργο του σχολείου.

Πρόσφατα η αγορά και η δωρεά ενός διαδραστικού πίνακα και δυο σετ πιονιών σκάκι για τις σκακιέρες που σχεδίασαν τα παιδιά στο προαύλιο, αποτελούν σημαντική προσφορά για την ενίσχυση των δράσεών μας.

http://20dim-ilioup.att.sch.gr/ 

Προβλήθηκε 5931 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.