Τα 25 καταστήματα έχει φτάσει η αλυσίδα οπτικών καταστημάτων «Οφθαλμός», είτε μέσω ιδιόκτητων μαγαζιών είτε μέσω franchise.

Το τελευταίο απόκτημα του δικτύου είναι στη Στοά Νικολούδη (Πανεπιστημίου 41) στο κέντρο της Αθήνας.

Για την επένδυση χρειάστηκαν 150.000 ευρώ και βασικό κίνητρο για την υλοποίηση του καταστήματος ήταν αδιαμφισβήτητα η ολική ανακαίνιση της στοάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατάστημα, που λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως και τις 18:00 μ.μ., και το Σάββατο μέχρι τις 14:00 μ.μ., η Τέχνη είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα, αφού σε κάθε γωνιά φιλοξενείται και από ένα έργο τέχνης του κ. Θανάση Μπίρλη, ιδιοκτήτη των καταστημάτων «Οφθαλμός», ο οποίος εκτός από οπτικός είναι και εικαστικός.

«Ένα κατάστημα οπτικών μπορεί να είναι πόλος έλξης για φιλότεχνους αλλά και κέντρο υποστήριξης για όσους έχουν προβλήματα χαμηλής όρασης αλλά και για όσους πάσχουν από βαρηκοΐα» αναφέρει στο Reporter.gr ο ίδιος και συμπληρώνει:

«Το πρώτο κατάστημα «Οφθαλμός» έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά το 1996 στην περιοχή της Γλυφάδας. Στο εσωτερικό τους λειτουργούν παράλληλα κέντρα βοηθημάτων χαμηλής όρασης για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης, αλλά και για όσους πάσχουν από βαρηκοΐα.»

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα χαμηλής όρασης έχουν να κάνουν με την εκφύλιση του κεντρικού νεύρου που μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια, από εγκεφαλικό ή ακόμη και από την ύπαρξη διαβήτη.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής βλέπει μόνο περιφερειακά και δυσκολεύεται να κάνει απλά καθημερινά πράγματα - από το να διαβάσει ένα βιβλίο, μέχρι να ξυριστεί και να παρακολουθήσει τηλεόραση - τα οποία έχουν αντίκτυπο τόσο στην αυτονομία του όσο και στην ψυχολογία του.

Πανευρωπαϊκά τα κρούσματα βαρηκοΐας και χαμηλής όρασης αντιστοιχούν στο 5% του πληθυσμού, ποσοστό το οποίο δυστυχώς χρόνο με το χρόνο αυξάνεται.

Σημειώνεται ότι η βαρηκοΐα και η χαμηλή όραση μπορούν να αποτελέσουν πηγή σοβαρότερων προβλημάτων.

Οι άνθρωποι που δεν ακούν ή δεν βλέπουν καλά, αποξενώνονται και προοδευτικά προσβάλλονται από άνοια και βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πολύ υψηλό κόστος διαχείρισης του προβλήματος.


Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr 

Προβλήθηκε 1569 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας