Πριν λίγο καιρό βρεθήκαμε στη Στοά Νικολούδη στην καρδιά της Αθήνας και ενώ ψάχναμε για ένα μαγικό σοκολατάδικο, ανακαλύψαμε ένα μοναδικό κατάστημα οπτικών.

Georgia - https://blueberrymints.com

Ο “Οφθαλμός” είναι το καινούργιο μέλος της αλυσίδας καταστημάτων οπτικών που ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Μπίρλη και αναπτύχθηκε με τη μέθοδο του franchise.



Εντυπωσιαστήκαμε από τον χώρο με την πρώτη ματιά, δεν ήταν ένα απλό κατάστημα οπτικών αλλά ένας χώρος εικαστικών. Η ευγενέστατη κοπέλα που μας εξυπηρέτησε, η οποία έκανε την πρακτική της στην οπτική και την οπτομετρία, μας ενημέρωσε και μας ξενάγησε στον χώρο δίνοντας μας πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες.


Ο Αθανάσιος Μπίρλης είναι ένας άνθρωπος με πολλή έμπνευση. Ξεκίνησε την καριέρα του ως πτυχιούχος οπτικός διδάσκοντας στο ΤΕΙ Αθηνών και μετά από μια δεκαετία άνοιξε το πρώτο κατάστημα “Οφθαλμός” το 1984. Σε όλη του την πορεία δεν σταμάτησε να ασχολείται με τα εικαστικά. Ζωγραφική, μικροαντικείμενα και στίχοι αποτυπώνονται με μια ματιά στα έργα του. Επίκεντρο της ανησυχίας του είναι ο χρόνος και όσα αφήνει στο πέρασμα του.

Ζητήστε να κατεβείτε στον κάτω όροφο του καταστήματος και να δείτε τους πίνακες του κ. Μπίρλη που σας ταξιδεύουν μαζί με στίχους του Νίκου Καββαδία.


Στον επάνω όροφο μπορείτε να παρατηρήσετε τη σειρά εντόμων από ανακυκλώσιμους σκελετούς γυαλιών οράσεως, καθώς και τα μικροαντικείμενα που έχει φτιάξει ο κ. Μπίρλης και δένουν την τέχνη με τα μάτια.


Στο κατάστημα μπορεί επίσης να βρει κανείς ιδιαίτερες εταιρείες οπτικών όπως τα Paul Smith, τα Oliver Peoples, τα Paname, τα IC Berlin (χωρίς βίδες) και πολλές άλλες.

Για όποιον αναρωτιέται αν τελειώνει εκεί η εμπειρία, η απάντηση είναι όχι. Το κατάστημα δραστηριοποιείται και σε τομείς όπως βοηθήματα χαμηλής όρασης, ακουστικά βαρηκοΐας και χειρουργικές λούπες συνεργαζόμενο με κορυφαίες εταιρείες.


Περάστε κι εσείς μια βόλτα, γιατί όπως είπε και ο Marcel Proust, το ταξίδι της ανακάλυψης δεν σημαίνει να ψάχνεις καινούργια μέρη αλλά να έχεις καινούργια μάτια.

Το κατάστημα που επισκεφθήκαμε βρίσκεται:
Πανεπιστημίου 41 (Στοά Νικολούδη) Τηλ: 210-3316442|

Info | http://www.ofthalmos.gr | Fb: @ofthalmos |
 

Προβλήθηκε 2697 φορές

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Πώς θα παραμείνει ενεργή η πλατφόρμα στη χώρα - Η απαγόρευση πέρασε με την ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή για το πακέτο βοήθειας 95 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν