Χάος επικρατεί στο Μάντσεστερ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena!

Φόβοι πως το νέο αιματοκύλισμα έχει "άρωμα" τρομοκρατίας.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

04:33 "Καλά στην υγεία της" η Αριάνα Γκράντε
Ο Joseph Carozza, εκπρόσωπος της δισκογραφικής της εταιρείας, επιβεβαίωσε πως η διάσημη τραγουδίστρια είναι καλά στην υγεία της.

04:19 Η δήλωση της Τερέζα Μέι
Εργαζόμαστε ώστε να αποσαφηνίσουμε τις λεπτομέρειες αυτού που αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως μια τρομοκρατική επίθεση. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους.

04:14 Η δήλωση του υπουργού Ασφαλείας
"Στο φως της επίθεσης στο Μάντσεστερ, παρακαλώ να είστε προσεχτικοί και αν δείτε ο,τιδήποτε ύποπτο καλέστε την αντιτρομοκρατική. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα του περιστατικού η αστυνομία και οι διασώστες βρίσκονται στον χώρο του συμβάντος περιθάλπτουν τους τραυματίες και μας κρατούν ασφαλείς."

04:03 "Έλεγχος ασφαλείας" από το Facebook
Το Facebook, έχει ενεργοποιήσει την επιλογή του "Safety Check" -του ελέγχου ασφαλείας δηλαδή- για την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ ώστε όσοι βρίσκονταν στη συναυλία να μπορούν να ειδοποιήσουν τις οικογένειές τους, πως είναι ασφαλείς.

04:00 Κλειστός ο σταθμός "Manchester Victoria" την Τρίτη
Ο σταθμός τρένου, "Manchester Victoria", που βρίσκεται κοντά στο Manchester Arena θα παραμείνει κλειστός την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του σιδηροδρομικού δικτύου.

03:50 "Έβλεπα αίματα ακόμα και στους τοίχους"
Ένα 16χρονο αγόρι που βρισκόταν μαζί με δυο φίλους του στη συναυλία και καθόταν δίπλα στη σκηνή, άκουσε τις εκρήξεις λίγο πριν η συναυλία ολοκληρωθεί. "Πολλοί άνθρωποι λένε για δύο εκρήξεις, όμως όλοι ακούσαμε τρεις" δηλώνει.

"Ακούστηκε σαν πυροβολισμός. Στην αρχή πιστέψαμε πως ήταν κάποιο μπαλόνι, όμως μετά νιώσαμε τις δονήσεις και καταλάβαμε πως δεν ήταν μπαλόνι. Οι γονείς μας άκουσαν την έκρηξη, από το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν."

Ένα 15χρονο κορίτσι, δηλώνει στον Guardian "Υπήρχε κόσμος που έπεφτε από καρέκλες, προσπαθώντας να φύγει από τον χώρο. Καθώς τρέχαμε έξω είδα αίματα ακόμα και στους τοίχους."

03:24 Τι λέει η διοίκηση του Manchester Arena
Η διοίκηση του Manchester Arena, μιλά για έκρηξη που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο έξω από τον συναυλιακό χώρο και όχι εντός.

03:17 Περισσότερα από 50 παιδιά που βρίσκονταν στη συναυλία, έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο "Holiday Inn"

03:14 Πραγματικό μακελειό! 19 νεκροί, 50 τραυματίες
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για 19 νεκρούς και 50 τραυματίες
.

03:12 Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση
Και επίσημα το τμήμα της αντιτρομοκρατικής που ασχολείται με την υπόθεση μιλά για περιστατικό που αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.

03:09 Βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από το μακελειό;
Σύμφωνα με το NBC, που με τη σειρά του επικαλείται Βρετανούς αξιωματούχους, η έκρηξη έχει πιθανότατα προκληθεί, από βομβιστή αυτοκτονίας. 

πηγή: newsit.gr

Προβλήθηκε 2357 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. - Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.